Annonce
Randers

Askildrup Agro solgt til TBS Maskinpower

TBS Maskinpower har købt 80 procent af aktierne i Askildrup Agro A/S, som forhandler Fendt. På billedet ses direktør i Askildrup Agro, Flemming Rasmussen, værkfører Palle Greger Jensen, værkfører i Askildrup Agro, Jens Vinther, lagerchef i Askildrup Agro og administrerende direktør i TBS Maskinpower, Jan Garder. Foto: TBS Maskinpower
80 procent af aktierne i Askildrup Agro A/S er købt af TBS Maskinpower. Kunderne vil dog ikke mærke ændringer, og alle medarbejdere fortsætter også, lyder det.

Askildrup: TBS Maskinpower har købt 80 procent af aktierne i Askildrup Agro A/S, mens direktøren i Askildrup Agro, Flemming Rasmussen, beholder de sidste 20 procent.

TBS Maskinpower har nu tre centrale værksteder i landet, nemlig i Starup nær Grindsted, i Holstebro og i Randers.

- Siden efteråret 2017 har vi haft Askildrup Agro som områdeforhandler af Fendt. Så vi kender dem godt og har haft et rigtig godt samarbejde. Og for at få lidt hånd i hanke med det, og fordi vi kan se udviklingspotentialet i det, så har vi lavet den her handel, siger administrerende direktør i TBS Maskinpower, Jan Garder, om overtagelsen af Askildrup Agro.

Overtagelsen vil ikke medføre mærkbare ændringer for områdets kunder, idet de knapt 20 medarbejdere i Askildrup fortsætter sammen med direktør Flemming Rasmussen.

Annonce

Askildrup Agro

Askildrup Agro har tradition for at arbejde meget med høstmaskiner og sprøjter, så det ligger lige for at supplere specialistteamene med teknikere derfra fremover.

Askildrup Agro servicerer og reparerer landbrugsmaskiner for landmænd, entreprenører og maskinstationer. Virksomheden har tilknyttet seks servicebiler og beskæftiger i dag 18 mand, heraf 12 montører/agerekspedienter, som hver især har deres spidskompetencer indenfor traktorer, høstmaskiner, sprøjter samt have/park.

Virksomheden tilbyder alt i reparation og vedligehold af alle former for landbrugsmaskiner, lovpligtigt eftersyn af sprøjter og andet materiel, samt reparation og service af have/park maskiner.

Der er også salg af brugt og nyt materiel fra adressen.

Ud over at der findes et lager på Askildrupvej 41 med reservedele og sliddele til mange landbrugskøretøjer og maskiner, er der også en butik med tøj og sko, legetøj og værktøj.

Ung og gammel

TBS Maskinpower overtager en ung, "gammel" maskinforretning, idet Askildrup Agro på sin vis er et gammelt firma, og så alligevel ret ung, for virksomheden har i sin nuværende form blot eksisteret i fire år, men der har været drevet maskinforretning i flere generationer. Det begyndte som Steenfeldt Maskinstation, kom senere til at hedde Askildrup Maskincenter og nu altså Askildrup Agro.

Flemming Rasmussen har været en del af firmaet i næsten 40 år, og der er flere af hans kolleger, der kan prale med stort set lige så mange års erfaring. Aktionærerne har de seneste fire år været tre ledende medarbejdere og en ekstern investor.

- Vi ser det her som værende med til at fremtidssikre forretningen. Som det er i dag, så bliver kapitalbehovet bare større og større. Og med set up'et i Starup, så kan det være med til at vi er på markedet mange år frem, siger Flemming Rasmussen.

Om firmaet skifter navn til TBS Askildrup eller TBS Askildrup Agro, det vil tiden vise. Lige for nuværende er der ikke plan om at ændre navnet, siger Flemming Rasmussen.

Max. 60 minutter væk

Askildrup Agro sælger og servicerer Fendt Full-Line, men er på servicesiden også stærk på andre traktormærker og redskaber. Specielt John Deere fylder af historiske årsager meget i værkstedet lidt syd for Randers.

Med det seneste opkøb dækker TBS Maskinpower nu et område fra Fredericia til Esbjerg i syd og Limfjorden i nord.

- Når vores kunder investerer i Fendt, så forventer de en god og loyal maskine, men der kan jo ske nedbrud, det kan der på alle maskiner, og så bestræber vi os på, at vi ikke skal være mere end 60 minutter væk. På lidt længere sigt forventer vi også mere samarbejde mellem de tre værksteder, siger Jan Garder.

Om der er flere opkøb på vej og om TBs Maskinpower har planer om yderligere ekspansion, vil Jan Garder hverken be- eller afkræfte.

- Det vil jeg være ked af at svare hverken ja eller nej til. For det er et marked, der hele tiden er i bevægelse. Så lad mig sige, at vi altid holder øjne og ører åbne, siger han.

I alt omkring 50 Fendt-specialister indenfor service, reservedele, salg og administration er til rådighed for kunderne.

Administrerende direktør i TBS Maskinpower, Jan Garder. Foto: TBS Maskinpower
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];