Annonce
Randers HK

Assistenten skal føre coronaramte Randers HK til triumf: Her er trænerdebutantens plan

Mikkel Thomassen stod i sidste sæson i spidsen for Randers HK's U19-hold. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen Anne Myrup Pedersen
Mikkel Thomassen plejer at assistere cheftræner Niels Agesen på bænken, men lørdag eftermiddag står han med det sidste ord, når Randers HK møder Nykøbing Falster Håndbold. Agesen og fire spillere er coronaramt, men trænervikaren er klar til at jagte sensationen i sin ligadebut.
Annonce

Randers: Er det en sensation, hvis Randers HK besejrer Nykøbing Falster Håndbold i Arena Randers?

Ikke under normale omstændigheder. Randrusianerne sendte øboerne hjem uden point ved seneste møde i Kronjylland tilbage i september sidste år, men lørdagens opgør mellem de to klubber afvikles på ingen måde under normale omstændigheder.

Cheftræner Niels Agesen og hele fire spillere i form af Mai Kragballe, Julie Pontoppidan, Mathilde Juncker og Christina Hansen er alle coronaramt, og derfor kan det kun betegnes som en sensation, hvis randrusianerne formår at få point med fra opgøret.


Vi har alt at vinde og er supermotiveret. For os handler det om at være med så lang tid som muligt, for så tror vi, at vi kan ramme dem til sidst.

Mikkel Thomassen, assistenttræner i Randers HK


Assistenttræner Mikkel Thomassen skal lede holdet, og den konstituerede chef ærgrer sig over fraværene, men holder fokus på sin første opgave som ligatræner.

- Det er en ærgerlig situation, at vi skal undvære så mange, men jeg fokuserer på dem, som kan være med. De fraværende spillere har haft en kæmpe betydning, men andre skal ind og tage ansvar, fortæller Mikkel Thomassen, der får Gitte Andersen, som normalt agerer kommunikationschef og ungdomstræner i klubben, som sin assistent til opgøret.

Annonce

Reglerne er problemet

Randers HK har kæmpet for at flytte kampen, som reglerne gør muligt, hvis klubberne kan blive enige. Nykøbing ville dog ikke være med til at skubbe kampdatoen yderligere, som oprindelig var fastlagt til i onsdags.

En stor sportslig fordel til gæsterne at møde et amputeret kronjysk hold, men øboernes afvisning om at flytte opgøret yderligere er inden for reglerne.

- Vi må forholde os til reglementet, og så skal kampen spilles. Vi havde selvfølgelig gerne set, at Nykøbing ville flytte kampen yderligere, men vi kan ikke bare placere aben på skuldrene af dem. Problemet er, at reglerne giver klubberne mulighed for indflydelse, hvis der er færre end fem smittede, og jeg synes ikke, at klubberne skal træffe de valg, forklarer Mikkel Thomassen.

Annonce

Fastholde momentum

Selvom der venter nyt, og dybere, farvand end fortidens trænergerninger i ungdomsrækkerne for Mikkel Thomassen, føler han sig godt klædt på.

Læremester Agesen har nemlig lært flittigt fra sig.

- Jeg har været så heldig, at Niels er dygtig til at placere ansvar på mig, så jeg har været med i rigtig meget som assistenttræner. Det giver mig en tryghed, fortæller Mikkel Thomassen.

Siden sejren i København har dagene budt på flere døgns selvisolation samt en række tests for COVID-19, og derfor er det ikke blevet til meget håndboldtræning.

Kort om kampen

Håndboldligaen, 8. spillerunde

Randers HK – Nykøbing Falster Håndbold

Kampstart: Lørdag klokken 16.00 i Arena Randers.

Liveblog: Amtsavisen.dk.

Dommere: Jeppe Vestergaard og Daniel Møller.

Trupnyt: Randers HK må undvære cheftræner Niels Agesen, Mai Kragballe, Julie Pontoppidan, Mathilde Juncker og Christina Hansen, som alle er coronaramte. Amalie Pelzer er desuden yderst tvivlsom på grund af den fodskade, som også holdt hende ude af opgøret mod København Håndbold. I stedet for Mathilde Juncker er Anna Rosbjerg fra U19-holdet med som gardering for Stine Broløs i målet.

Den første træning siden triumfen i hovedstaden var i torsdags, og fredag fik truppen det sidste træningspas inden lørdagens opgør.

- Vi skal arbejde ud fra vores normale udgangspunkt og lave mindst muligt om. Vi kommer fra vores bedste præstation i sæsonen i København, og det momentum skal vi forsøge at tage med.

- Vi skal være tålmodige og afklarede i vores angrebsspil, og i forsvaret handler det om at være aggressive og bevægelige i klare aftaler. Vi har et stort fokus på at skille os godt af med bolden, så de ikke kan løbe en masse nemme kontramål på os, fortæller Mikkel Thomassen.

Annonce

Mange skal byde ind

I fraværet af både Mai Kragballe og Julie Pontoppidan mangler holdets to normale spilstyrere, og den opgave skal flere af holdkammeraterne løfte.

- Det er blandt andet Lene Østergaard og Kristin Thorleifsdottir, som skal ind og sætte spillet, men undervejs skal de helt unge også vise sig frem. Aia Raadshøj, Laura Nielsen og Ida Callisen får større roller end normalt, for vi er afhængige af, at mange byder ind, lyder det.

I målet er Mathilde Juncker det klare førstevalg, men i fraværet af den rutinerede keeper hviler ansvaret på 22-årige Stine Broløs, der får selskab af Anna Rosbjerg fra U19-holdet, som kan debutere i landets bedste række.

Ifølge Mikkel Thomassen har omstændighederne gjort gæsterne til solide favoritter, men det betyder også, at presset hviler helt og holdent på Nykøbing-spillerne.

- Vi har alt at vinde og er supermotiveret. For os handler det om at være med så lang tid som muligt, for så tror vi, at vi kan ramme dem til sidst, fortæller Mikkel Thomassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Randers For abonnenter

Nye veje, kryds og bro for millioner i Randers i ny stor plan - se de projekter der har betydning for din trafikale hverdag

Randers

Kvindelig togpassager amok: Råbte af betjente, tabte sin peberspray og ødelagde dør til politistation

Annonce