Annonce
Randers

Astrid uddanner sig til et job med mange muligheder

Astrid Munkholm er i sin sidste praktik som social- og sundhedsassistent hos hjemmeplejen: - Jeg synes det er verdens bedste arbejde og kunne ikke forestille mig andet. Andre på uddannelsen vil gerne læse videre og det kan jeg godt forstå, men jeg får mulighed for at være mange steder i sundhedsvæsnet, siger hun.
Astrid Munkholm Kristensen er i gang med sin sidste praktik i sin uddannelse fra Randers Social- og Sundhedsskole. Hun valgte en uddannelse som social- og sundhedsassistent, da hun gerne vil arbejde med mennesker og hun var tiltrukket af en varieret hverdag med mange muligheder.
Annonce

Randers: - Jeg synes, det var spændende at arbejde med mennesker og at man spiller en stor rolle i borgerenes liv. Hver dag er forskellig og det er nogle fede opgaver, vi har.

I øjeblikket er Astrid Munkholm Kristensen i praktik i hjemmeplejen i Randers Kommune og i løbet af sin uddannelse har hun fået øjnene op for de mange opgaver jobbet indebærer og de karrieremuligheder uddannelsen giver.

- Da jeg startede på uddannelsen, der tænkte jeg, at det handlede meget om at give medicin. Men en god social- og sundhedsassistent kan udføre helhedsplejen og se hele borgeren. Se hvad der gør ondt, yde omsorg og hjælpe til at næste torsdag bliver bedre. Jeg synes det er verdens bedste arbejde og kunne ikke forestille mig andet. Andre på uddannelsen vil gerne læse videre og det kan jeg godt forstå, men jeg får mulighed for at være mange steder i sundhedsvæsnet, fortæller hun.

Under uddannelsen kommer eleverne på praktik i både hjemmeplejen, på et plejecenter og på sygehusene. For Astrid Munkholm Kristensen var hendes praktikophold på psykiatrisk afdeling en øjenåbner.

- Da jeg fik at vide, at jeg skulle på den lukkede afdelingen i psykiatrien var jeg bange og nervøs, men det var den bedste praktik, jeg kunne ønske mig. Det handlede meget mere om omsorg end det, man hører med folk, der går amok.

Når hun er færdig med sin uddannelse til foråret, så er hun ikke i tvivl om, hvor hun gerne vil arbejde.

- Allerhelst vil jeg gerne tilbage på psykiatrisk afdeling igen og arbejde. Jeg tror, det er den praktik, jeg har udviklet mig mest i og lært mest om mig selv og mennesker, siger Astrid Munkholm Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Målscoreren og anføreren efter derbyet: - Elendigt at være en mand i overtal uden at vinde

Sport

Se kampens højdepunkter: Randers FC smider derbysejr og førsteplads

Randers FC For abonnenter

Klar til lokalbrag? Stærk statistik, rødglødende Riis og bud på de 11 udvalgte derby-krigere

Annonce