Annonce
Debat

At holde kæft i kor

Læserbrev: Tilsyneladende er regeringens menneskesyn vendt 180 grader det sidste års tid. Flygtningedebatten er igen kommet op til overfladen, siden pressen de sidste par uger har beskrevet situationen for to syriske unge kvinder, der opholder sig i Danmark.

19-årige Aya er her tre måneder før sin HF-eksamen blevet nægtet ophold i Danmark, hvor hun har boet de sidste syv år, klaret sig godt og gjort alt for at bygge en fremtid i landet.

25-årige Faeza er i gang med en sygeplejerskeuddannelse, men har fået inddraget opholdstilladelsen efter syv år.

Begge kvinder er flygtet fra det syriske rædselsregime med diktatoren Bashar-al-Assad, der har giftgasset sin befolkning og har hemmeligt politi overalt i landet. Begge kvinders familier er flygtet fra militærtjeneste og efterlyst.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye mener, Damaskus-området er sikker til indrejse, hvilket Amnesty International, flygtningeorganisationerne i FN og samtlige EU-lande er uenige i.

Begge kvinder skal til et udrejsecenter og vente på ubestemt tid, da Danmark ikke samarbejder med syriske myndigheder om udvisninger og kan ikke tvangshjemsende nogen til Syrien. Til gengæld får Tesfaye held med at ødelægge deres liv.

Begge kvinder er asylgodkendte og beskyttet af loven.

Når flygtninge søger asyl, forventer vi, at de tager hjem, når krigen ophører, - hvilket er meningen med asyl.

Men ...

Når krigen trækker ud i en længere årrække, bør vi nytænke situationen for disse ulykkelige mennesker, som ikke skal sidestilles med ludo-brikker, der slås hjem efter forgodtbefindende.

Flygtninge har håb, drømme og tanker om et godt liv – præcis som vi andre.

Regeringen har lovet den yderste højrefløj (NB og DF) en stram udlændingepolitik, og her er konsekvensen.

I sidste uge blev en somalisk dreng dømt for voldtægt af en 17-årig dansk pige. Det var tredje gang, han blev dømt for kriminalitet på fængselsniveau. Han blev ikke udvist.

Det undrer mig, at lands- og lokalpolitikere fra S - der plejer at have en holdning om alt muligt - ”holder kæft i kor” men kigger den anden vej og håber, pressen skriver om noget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce