Annonce
Randers

At »krolfe« er ren hygge

Krolf har overhalet petanque blandt pensionisterne i Øster Tørslev. Det er nemlig mere socialt og så får man sig rørt

Annonce

Det er formiddag. Solen skinner, græsset er grønt og himlen blå. På den kombinerede krolf- og petanquebane på Rødkløvervej i Øster Tørslev småsnakker 29 medlemmer af krolfklubben.

Spillekortene er trukket, og dagens makker-firkløvere er så småt ved at finde sammen. For afvekslingens og den åbne atmosfæres skyld er der nemlig nye hold hver torsdag.

»Man trækker et kort, og de tre andre med samme tal er ens makkere i dag. Ingen kliker - det vil vi ikke ha'« siger formand Villy Andersen.

Det lader ikke til, at der er nogen skuffede »bedstevenner« som ikke fik hinanden. Hyggesnakkende trækker krolfspillerne ud mod de i alt 24 huller, der udgør dagens program. Hullerne er fordelt på to baner, som begge er obligatoriske, og proceduren er næsten som i et spil golf, nemlig at man for hvert hul noterer ned, hvor mange slag der skal til for at få kuglen i mål.

Der går ikke lang tid, før høje hurraråb tilkendegiver at dagens første »hole in one« er slået.

»Det var Rita,« informeres der på tværs af banen.

»Det er først og fremmest det sociale, vi kommer for. Her er ingen, der jager. Vi har tid nok - også til at rose hinanden,« fortæller Villy Andersen.

Arne, Tove, Pouline og Ruth, der alle, på nær Pouline, har været med fra starten for tre år siden, er helt enige:

»Det er så hyggeligt. Vi får rigtig snakket og vil ikke gå glip af en eneste gang. Sidste torsdag mødte vi mange op, selv om det regnede. Eneste problem var at få kuglepennen til at hænge ved blokken,« griner Ruth Hoffmann.

Hendes rekord for 24 huller er 62 slag, og op til flere gange har hun kunnet drage af med en af de flasker vin, som hver torsdag stilles på højkant - til bedste mandlige og kvindelige spiller. Men den slags oplysninger skal der spørges temmelig målrettet efter - resultater er ikke noget, man går så frygtelig højt op i.

Området med fire petanquebaner og to krolfbaner er stillet til rådighed af Randers Kommune. Den eneste mangel, fortæller Villy Andersen, er et toilet. Derfor søger klubben i øjeblikket midler til en pavillon, som det vil koste 50-60.000 kroner at opføre. Men ellers er man meget taknemlig for de fine forhold.

»Vi er her rigtig meget - fra april til november, eller hvornår det nu bliver for koldt. Petanquebanerne er otte år gamle og stadig i brug, men krolfen, der kom til for tre år siden har for længst overhalet i popularitet. Det er mere hyggeligt, og så får man sig rørt,« informerer Villy Andersen.

Faktisk har begejstringen for den hyggelige krydsning mellem golf og kroket smittet både Harridslev og Gjerlev. Her er netop indviet baner og dannet klubber, som snart har tænkt sig at udfordre Øster Tørslevs 40 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce