Annonce
Debat

At rejse er at leve og på rystetur mellem Århus H og Randers

Læserbrev: Vi nød et par dejlige dage i København, hvor vi så Kongens Nytorv med træer i ring midt på og Rådhuspladsen etableret igen. Nu metrobyggeriet er afsluttet, ser mange disse fine pladser for første gang. Skønt i sommer og sol. Man lægger mærke til, at der er cykler parkeret overalt. Man kan jo tage cyklen med i metro og S-tog, men de fleste lader cyklen stå udenfor. Tusindvis af parkerede cykler. På et tidspunkt må København overveje at gøre den offentlige transport gratis, hvis de ikke vil begraves i glemte og stjålne cykler.

I Kødbyen forbi lange køer, der ventede på coronatest og sandelig også ventende til offentlig narko. Med sol og varme var alt ved det gamle. Der var optaget indenfor med mundbind og kontrol af coronapas. Udendørs det frie liv for fuld udblæsning. Liv og glade dage igen.

Med lyntog hjem til Randers på fire timer og 23 minutter, ad den nye bane over Ringsted og første stop i Odense, en behagelig og rolig kørsel uden rystelser. I Vejle undrer det mig, at klokken står på hel, og at vi skal bruge en time og 19 minutter til Randers. I bil gør jeg det gerne på en time. Netop i Vejle, hvor der skal bygges en bro for at spare fem minutter til Århus. Årsagen er, at vi skal ind at vende i en sæk og ud igen, med lidt omtanke og velvilje kunne vi sikkert nå Randers på fire timer fra København. Men i Århus har de altid først sig selv at tænke på og så Tirstrup Lufthavn. I toget blev det åbenbaret for mig, at lyntoget kører direkte til Aalborg Lufthavn. Det kan gøres på en time fra Randers, hvis man skal ud på ferieeventyr. Av da, den sved. Det tales der ikke meget om i østjyske kredse, men vi kan godt glæde os over det i Randers.

Annonce

Mellem Århus og Randers en god gammeldags rystetur i toget med slinger fra side til side. Alt ved det gamle snart udenfor lov og ret og hjemme i Randers igen.

Ude er godt, hjemme er bedst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce