x
Annonce
Læserbrev

At stille træskoene og dø mæt af dage

Læserbrev: I romaner fra romantikken beskrives ofte, hvorledes ældre på en smuk måde forlod denne verden.

Så kaldte den ældre familien sammen, gik i seng, med familien omkring sig, den ældre tog afsked med hver enkelt, lukkede sine øjne og døde mæt af dage.

Romaner med dette indhold findes ikke på bibliotekerne, men kan rekvireres fra arkiver. Derfor er begrebet 'at stille træskoene' ikke så kendt af nye generationer.

Jeg kender et par ældre, som er mætte af dage og gerne vil herfra.

Døden kendte jeg allerede som barn fra et kirketeater i Aalborg. Jedermann hed stykket. Døden stod i baggrunden iført en kappe med den store le. Ansigtet kunne jeg ikke se.

I en pandemi kunne døden rigtig høste med den store le - og først dem, der var mætte af dage og gerne ville herfra.

I dag er døden kommet på afstand og må vente, man medicinerer og respirerer sig ud af det. Følelser har sejret over fornuften, og sygdommen får ikke lov at rase ud. De mætte af dage må vente lidt endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Populært issted i Kristrup stoppet i udeservering: Politiet tog medansvar for misforståelsen

Leder

I sommerhus eller ej: Det er ikke forbudt, altså er det tilladt

I sommerhus eller ej i coronapåsken? Man kan kun blive forvirret af at lytte til regering og sundhedsmyndigheder. Det er ikke forbudt, altså er det tilladt. Samtidig er politikere og myndigheder noget lorne ved tanken, fordi det muligvis kan sprede smitte. Selv landets politidirektører bidrager til forvirringen som eksempelvis Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som i en pressemeddelelse med overskriften "Er du helt sikker på, at du skal i sommerhus" opfordrer til, at vi "tænker grundigt over, om I nu også skal afsted". Når man ikke kan få et klart svar, må man jo forsøge at tænke selv. Vi ved, at vi bekæmper smitten ved at holde afstand, og nøgternt set er der lige så stor mulighed for det i ferielandet som derhjemme. Faktisk endnu bedre. Der er gennemsnitligt betydeligt længere mellem sommerhusene end mellem parcelhusene i et villakvarter for slet ikke at tale om mellem lejlighederne i et etagebyggeri, hvor man passerer tæt forbi hinanden på trapperne. Og når man skal ud i det skønne påskevejr, vi er blevet lovet, er der i vidtstrakte skove og på kilometerlange strande også bedre muligheder for at undgå et vildtflyvende coronavirus fra en forbipasserende end i byens parker og grønne områder. Derfor må konklusionen være, at det ikke er i strid med god coronaopførsel at tage afsted, når man vel at mærke tager de samme forholdsregler, som vi nu i ugevis har gjort derhjemme. Tag ikke tog eller bus derud – kør i bil. Når man skal handle, så gør det med samme forholdsregler om afstand og håndhygiejne som i supermarkedet derhjemme. Ingen gæster til påskefrokost - selv om det faktisk heller ikke er forbudt, hvis man ikke er flere end ti. Og så videre. Med omtanke er der ikke større risiko for at sprede eller få smitten i sommerhuset end derhjemme. Hvis der var, har vi tiltro til, at myndighederne havde lukket også sommerhusene ned. Ikke desto mindre ville et klart ja eller nej have været rart, så man ikke tager afsted med en tvivl om, hvorvidt det nu også er i orden.

Annonce