Annonce
Sport

Australsk delstat vil søge om OL i 2032

Odd Andersen/Ritzau Scanpix
Queensland vil have OL til den australske delstat i 2032, men planerne skal godkendes af Australiens regering.

Den australske delstat Queensland har mandag underskrevet en plan om, at den vil søge om at blive tildelt værtskabet for sommer-OL i 2032.

Det skriver den australske tv-station ABC News.

Premierminister i Queensland Annastacia Palaszczuk siger til tv-stationen, at planerne nu bliver præsenteret for den australske regering, der skal godkende dem, inden buddet officielt kan blive indsendt.

- Først og fremmest handler det om stolthed i vores stat. Det vil placere os tydeligt på verdenskortet, men det handler også om de fordele, det vil give de kommende generationer.

- Vi har evnerne til at gøre det, hvis vi får det hele på plads, siger hun i en udtalelse ifølge ABC News.

Allerede tidligere i år lovede Australiens premierminister, Scott Morrison, ifølge nyhedsbureauet Reuters sin støtte, hvis delstaten ville søge om OL-værtskabet.

Indonesien indleverede allerede i februar sin ansøgning om at få OL til landet om 13 år. Også Indien har udtrykt interesse for at arrangere sommerlegene.

Syd- og Nordkorea har også tidligere luftet planer om en fælles ansøgning til sommer-OL 2032, men de sydkoreanske myndigheder oplyste i maj i år, at der ikke er blevet arbejdet videre på projektet.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på ABC News
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Brødebetynget dødsbilist i retten: Dårlig økonomi og problemer i familien førte til druk

Annonce