Annonce
Randers

Autentisk diner åbner i Blockbusters lokaler på Østervold

Den store hjørnebutik på toppen af Østervold åbner omkring 1.september som "The Diner". Billedet her er fra en restaurant i Vejle i samme kæde. Arkivfoto: Torben Glyum

Den store hjørnebutik i toppen af Østervold, som tidligere rummede en Blockbuster videoudlejning, omdannes i disse dage til en amerikansk diner i 50'er-stil.

Randers: Snart - og det vil sige omkring 1. september om alt går efter planen - åbner "The Diner" på Østervold i lokalerne, hvor videobutikken Blockbuster tidligere residerede. Inden åbningen forestår et større ombygningsarbejde, som gik i gang onsdag i denne uge.

The Diner er - hvad navnet ganske præcist antyder - en...., ja en diner. Det vil sige en restaurant med burgere, som en væsentlig del af sortimentet, og med en indretning, der vil få enhver gæst til at sende tanker lidt tilbage i tiden og over på den anden side af Atlanten.

The Diner i Randers bliver del af en kæde, som foreløbig omfatter to restauranter i Aarhus og én i Vejle, men som ifølge kædens administrerende direktør Lars Nipper indenfor de næste tre til fire år vil vokse til mere end dobbelt størrelse. Netop nu rejser han rundt i USA for at finde møbler og udsmykning til The Diner Randers. Vi fangede ham på telefonen, da han sad og ventede på et fly i Los Angeles' lufthavn mellem to stop på "indsamlingsrejsen".

Annonce

Ægte 50'er-stil

- Vi går meget op i, at man får en ægte oplevelse af at træde ind i en amerikansk diner i 1950'erne, når man gæster vores restauranter, siger Lars Nipper og forklarer dermed samtidig, hvorfor det er nødvendigt at rejse Guds eget land tyndt for at finde møbler og indretningsudstyr til en burgerbiks i Randers.

Med andre ord lægger man sig i den grad i selen for at indrette restauranten så autentisk, amerikansk 50'er-agtigt som muligt. Men indretningen gør det ikke alene. Personalet bliver iklædt uniformer, som ligeledes peger i retning af "the fifties", og musikken, der fylder lokalet, er også indspillet første gang på vinyl-singler, dengang drengenes tilbagestrøgne hår blev holdt på plads med masser af grease, og pigerne havde hestehale, ankelsokker og struttende kjoler i glade, lyse farver.

Så kan det vist ikke blive mere amerikansk - og dog.

Amerikansk chef

For det bliver faktisk rigtig amerikansk. Den kvindelige franchisetager, som bliver chefen i Randers, hedder Angela Land, kaldes "Annie" blandt venner og er faktisk ærkeamerikaner.

- Annie kom for et par år siden til Danmark sammen med en veninde og fik job i vores restaurant i Vejle. Her har hun så arbejdet siden og har forelsket sig så meget i vores koncept, at hun har valgt at blive selvstændig franchisetager. Randers bliver faktisk første restaurant, der drives som ren franchise med en selvstændig ejer, der blot køber konceptet, fortæller Lars Nipper.

Men flere er på vej. Der er ifølge Nípper i øjeblikket flere projekter i støbeskeen, og ambitionen er at åbne otte-ti nye dinere over de kommende tre-fire år.

- Foreløbig har vi sat åbningen i Randers til 1. september. Sommerferien er imidlertid altid lidt usikker, når det gælder leveringstider, men vi satser på, det lykkes, siger Lars Nipper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Af jord er det kommet

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce