Annonce
Randers

Avisen anbefaler: Nu starter hverdagsfesten

Weekenderne i Randers Ugen har traditionelt lidt mere - eller måske rettere lidt anderledes - gang i den end resten af festugen. Åbningsweekenden er vel overstået, og i dag tager vi så hul på det, man kan kalde "hverdagsfesten", som bestemt heller ikke er kedelig. Vi har udvalgt nogle tips til, hvad man kan bruge mandagen på.

Annonce

Randers Politiorkester spiller i aften på Dronningborg Ældrecenter. Arkivfoto: Jens Thaysen

Randers: For mange vil det nok være en god idé at geare en anelse ned mandag oven på en en weekend, som kan have budt på fest og ballade til sent både fredag og lørdag og måske endda være kronet med en krævende cykeltur langs fjorden som deltager i årets Fjordløb søndag.

Vi vil derfor foreslå, at man starter dagen med stille og roligt at nyde den udendørs fotoudstilling på J. O. Krags Plads. "Smukke gamle Randers" hedder udstillingen, der fokuserer på byens store stjernearkitekt J. P. Jensen Wærum, som har tegnet over 100 huse i Randers og dermed sat et ganske betydeligt præg på byen. Den udstilling er bestemt et kig værd.

I hestevogn

Veterandampskibet SS Bjørn er i Randers, og tilbyder ture på fjorden - blandt andet i eftermiddag. Arkivfoto

Efter at have studeret billederne af dels de mange huse, dels arbejdet med at opføre dem, vil vi foreslå, at man hopper på Ramsdals hestevogn, og i den lader sig transportere rundt i nutidens smukke Randers, hvor man kan nyde bygningerne i "levende live", som de tager sig ud, efter at tidens tand har gnavet dekorativ patina ind i dem.

Ramsdal kører alle hverdage fra klokken 11 til klokken 16.30, og det koster kun 30 kroner at køre med.

Dampskibssejlads

Efter således at have set byen på både den ene og den anden måde, kunne det måske være forfriskende med en lille tur på vandet. Og den mulighed er Randers Ugen heldigvis også leveringsdygtig i.

Klokken 13-14 kan man nemlig springe på veterandampskibet SS Bjørn og komme på en smuk sejltur ud ad Randers Fjord. Folk, som har prøvet det, vil vide, at det kan man sagtens gøre flere gange uden at kede sig, og til alle andre vil vi her sige, at en sådan tur, hvor man kan nyde både byen og dele af den smukke natur omkring den fra vandet, varmt kan anbefales.

Og så er det naturligvis en oplevelse i sig selv at være passager på et skib, som har ikke mindre end 110 år på bagen, og som i dag fremstår som næsten nyt takket være Veteranskibsklubbens ihærdige medlemmers årlelange renoveringsarbejde.

Vildmand

Skal det være lidt vildt, kan man jo efter hestevognstur og dampskibs-ditto kigge indenfor i Jazz- og Folk Teltet i Dytmærsken. Her kan man nyde en stille fadøl eller sodavand, mens man lytter til den lokale "Kim Larsen-klon" Peter Vildmand.

Det plejer bestemt ikke at være kedeligt og kræver jo ikke de store anstrengelser hos en selv.

Rock, brass eller viser

Som afslutning på mandagen er der flere muligheder. Hvis Peter Vildmand har givet lyst til mere af det samme, kan han også opleves om aftenen samme sted. Da vil han endog være ledsaget af hele sit band, Fi-Fi Dong, som spiller, så skulle man tro, at gode gamle Gasolin' var genopstået.

Lyder det for vildt, er der andre muligheder for at få stimuleret det musikalske øre. Eksempelvis kan man lytte til velspillet brass-band-musik i Dronningborg Ældrecenter, hvor Randers Pollitiorkester er på besøg, eller man kan vælge at kigge ind i Helligåndshuset på Menveds Plads, hvor Visens Venner vil præsentere ikke færre end 13 visesangere, som vil levere, som de selv udtrykker det: "en buket af nye som ældre viser og revyviser. Morsomme, eftertænksomme og glade viser".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce