Annonce
Debat

Avisen Danmark skifter kurs

Læserbrev: Jeg læser Amtsavisen dagligt, fordi den løfter en vigtig opgave i vores lokalsamfund. Som en slags god lillebror, der er med, har jeg vænnet mig til at læse Avisen Danmark. Den indeholder ret gode artikler, og selvom den har en tydelig politisk slagside, så lykkes det ofte at finde balancen mellem direkte usandheder og reel dybdeborende journalistik. Jeg har derfor ofte argumenteret for, at vi i Avisen Danmark har et medie, som man faktisk kan blive klogere af, og som er værd at læse.

Men det er desværre slut. Avisen Danmark har tilsyneladende valgt at skifte kurs. Chefredaktøren proklamerer stolt, at man nu har ansat Inger Støjberg for dels at understøtte hende økonomisk, men også for at give hende et ugentligt talerør. Den blå blok trænger til det, siger chefen med et smil og fortsætter: Mette Frederiksen får nemlig alt for meget taletid. 60 dages fængsel, præcis den samme straframme som for simpel vold, er efter chefredaktørens mening overhovedet ikke diskvalificerende i forhold til at blive ansat på avisen.

Støjberg er en dygtig debattør, og det er det, der tæller. Det er ikke afgørende, om man er kriminel, bare man kan debattere, pointeres det. Men den gode chefredaktør "glemmer"  helt bevidst et ret vigtigt element. Inger Støjberg mener jo slet ikke, hun har brudt loven. Hun opfatter sig selv som værdikrigeren, der er blevet uskyldig dømt af 25 dommere, idet hendes synspunkt stadig er, at hun har arbejdet i en højere sags tjeneste.

Annonce

Vi skal således forstå, at det er i orden at bryde loven, hvis bare målet er helligt nok, eller hvis loven ikke virker. Det er selvfølgelig noget sludder, og hendes måde at argumentere på rokker jo på helt afgørende vis ved retssamfundets og demokratiets grundlæggende principper. Med ansættelsen af Støjberg bakker avisen helt bevidst dette ret bizarre synspunkt op.

Det handler for Avisen Danmark desværre ikke længere om at skabe en debat, som kan gøre os alle klogere, det handler udelukkende om at skabe provokationen, hvis formål er at sætte sindene i kog. Det kan man naturligvis mene, er et hæderligt formål, men ordentlig og ikke mindst hæderlig journalistik er det naturligvis ikke. De kopierer Ekstrabladet, hvis slogan som bekendt er: "Når ingen andre tør". Avisen Danmark kan nu skrive: "Vi tør også". Hvad de mon tabte ved deres nye kurs? Troværdighed, saglighed og seriøsitet er helt klart noget af det, "men, pyt med det" lyder det sikkert på redaktionsgangen, "hvem går op i det nu om dage?"

Hvad de mon tabte ved deres nye kurs? Troværdighed, saglighed og seriøsitet er helt klart noget af det, "men, pyt med det" lyder det sikkert på redaktionsgangen, "hvem går op i det nu om dage?"

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce