Annonce
Randers

Se avisen teste fire ruter: Sådan kommer du hurtigst igennem trafikkaos i myldretiden

Amtsavisen sendte fire trafikanter ud i mandagens myldretidstrafik for at finde den hurtigste vej gennem byen fra øst mod vest. Se hvilken rute, der er hurtigst, i videoen herover.

Randers: Tænk dig godt om, når du de kommende dage sætter dig ind i bilen og skal bevæge dig fra øst mod vest i den randrusianske myldretid.

Det er en rigtig god idé at spekulere i en alternativ vej i forhold til den halvofficielle rute, Banedanmark anbefaler gennem Hospitalsgade, Vestergade og Berthelsensgade.

Amtsavisen afprøvede mandag tre forskellige ruter i bil og en på cykel, hvor trafikanten på den tohjulede fik lov til spontant at vælge den hurtigste rute undervejs.

Annonce

Den klart langsomste

Den klart langsomste var turen fra udgangspunktet på Jens Otto Krags Plads via Havnegade, Tørvebryggen, Hospitalsgade, Vestergade, Berthelsensgade og frem til parkeringspladserne ved Netto på Viborgvej.

Den slagne vej i selskab med en række andre bilister tog hele 54 minutter og 30 sekunder.

Kollega Karin Hede Pedersen kunne, da hun omsider havde svinget bilen ind ved Netto, fortælle om en tur i sneglefart, der allerede var startet med problemer, så snart hun drejede ud fra Jens Otto Krags Plads.

Tre biler og en cykel dystede om at finde den hurtigste rute gennem Randers. Fotos: Annelene Petersen

Inden hun nåede Randersbro, var der gået et kvarter, og så sad hun ellers bare fast i lang kø langs Tørvebryggen, inden det gik lidt mere gelinde i Hospitalsgade.

- Det tog meget længere tid, end jeg havde regnet med. Det må ikke tage en time fra Jens Otto Krags Plads til Netto på Viborgvej. Tænk på dem, der skulle hjem og hente børn. Det er ikke acceptabelt, lød det fra Karin Hede Pedersen i målområdet.

Annonce

Hurtig tur til Hornbæk

Lettest gik det for denne skribent, der klokken 15.40 gled til højre ad Fischersgade fra Jens Otto Krags Plads for at lande hos Netto på Viborgvej 8 minutter og 45 sekunder senere.

Hvordan kommer man hurtigst fra øst til vest i myldretidstrafikken? Tre biler og en cykel er klar til at køre hver sin rute fra Jens Otto Krags Plads til Netto på Viborgvej. På cykel Lisbeth Stryhn, de tre chauffører Karin Hede Pedersen, Ivan Freund Nielsen og Jan Sisseck. Foto: Annelene Petersen

Turen gik glat i spadseretempo gennem Østervold, ingen problemer i Nørrestræde og på Møllegade, hurtigt ind på Markedsgade, over Mariagervej, over Hobrovej uden at vente, rulletur ned gennem Danmarksgade og til venstre ad Vester Altanvej uden problemer, inden køretøjet blandede sig i trafikken på Viborgvej.

Annonce

Ad Hobrovej

Næsthurtigst gik det for kollega Jan Sisseck, der var 12 minutter og 30 sekunder om at tilbagelægge turen gennem Østervold, Adelgade, Hobrovej, Parkboulevard, Vester Boulevard og Viborgvej.

Hvad bliver der af Karin? Der er gået omkring 40 minutter, og hun er stadig ikke i sigte. Foto: Annelene Petersen

- Der var lidt kø op ad Østervold, men trafikken var ikke stillestående. Det var nærmest, som det ville være på ethvert andet tidspunkt. Jeg kørte bag en lastbil på Parkboulevard og blev blokeret af en parkeret bil, men det var småting, sagde Jan Sisseck efter et let ridt gennem byen.

Annonce

Voldsom trafik

Næsten lige så hurtig, 13 minutter rent, var dagens cyklist, Lisbeth Stryhn, der tog turen gennem Fischersgade og Dytmærsken, trak cyklen op til Storegade, inden hun sprintede hen ad Middelgade over Kirketorvets brosten mod Vestergade.

Lisbeth Stryhn triller ind på Nettos parkeringsplads i tiden 13 minutter rent. Foto: Annelene Petersen

Dagens mareridts-øjeblik var i krydset Hospitalsgade/Vestergade, hvor trafikken var voldsom og ikke særligt cyklistvenlig.

Træls ventetid på Tørvebryggen. Det kan varmt anbefales at køre en anden rute. Foto: Annelene Petersen

For at slippe for køen i Vestergade hen mod krydset ved Vestervold valgte hun at trække cyklen og først springe på jernhesten igen i Jernbanegade.

Og så var det ellers bare derudad mod Nettos parkeringsplads.

Annonce

Et brandvarmt staldtip

Og så lige et brandvarmt staldtip til sidst. Fotograf Annelene Petersen, der kørte i forvejen for at stå klar til at tage imod på Viborgvej, overgik de officielle tider med 8 minutter og 11 sekunder.

Derfor omlægges trafikken

Banedanmark skal i gang med at koble jernbanebroen fra Hvidemøllevej sammen med krydset Tørvebryggen/Jernbanegade/Vestervold. Arbejdet er beregnet til at vare et par måneder.

Det betyder en omlægning af trafikken i Randers by.

Bilister på Randers Randersbro på vej mod Hornbæk, Viborgvej og E. 45 bliver omdirigeret via Hospitalsgade-Vestergade-Berthelsensgade. Lastbiler skal vælge en anden omkørsel.

Har bilister et ærinde til Hvidemøllevej fra øst, skal man enten køre ned af Vestervold eller køre ind fra Vasen. Den eksisterende bro på Hvidemøllevej bliver først revet ned, når den nye bro er åben.

Vejarbejdet giver forsinkelser især i spidsbelastninger kl. 7-9 og igen 15-17. Bilister kan med fordel søge alternative ruter via f.eks. Aarhusvej, Centerringen, Ringboulevarden og E45.

Hun valgte Fischersgade, Østervold, Adelgade, Hobrovej, Danmarksgade, Vester Altanvej, Sjællandsgade, Jyllandsgade, Dr. Lassens Gade, inden hun svingede ud på en småt befærdet Viborgvej for at rulle i mål og pænt vente på sine kolleger.

Første bil svinger i mål på Nettos parkeringsplads. Tid: 8 minutter og 45 minutter for at forcere midtbyen i myldretiden. Foto: Annelene Petersen
Jan Sisseck svinger ind på Nettos parkeringsplads i tiden 12 minutter og 30 sekunder. Foto: Annelene Petersen
Kø i Hospitalsgade set i fugleperspektiv. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Randers For abonnenter

Byggeboom uden ende: Randers får 2400 nye boliger de kommende fem år

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Videoanalyse: Flot præstation burde have givet Randers FC point mod topholdet

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra bittert nederlag i Herning: Central nøglespiller var bedst hos Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne: Et tidligt FCM-mål gjorde det svært for Randers FC i topopgør

Randers

En ødelagt hofte og et usædvanligt iværksætter-gen fik Stevnstrup Løbet op at køre: - Jeg kan slet ikke lade være, lyder det fra kvinden bag

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers For abonnenter

Formanden for Dansk Cyklistforbund træder i pedalerne, når han skal frem: Hvorfor tage flyet til København, når man kan cykle?

Randers

To sigtelser med fem minutters mellemrum i Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Endnu et pizzeria i vælten: Skimmellignende belægninger giver sur smiley og bøde på 5000 kroner

Tyskland

Live: Valgstedsmålinger tyder på dødt løb - følg gyservalget i Tyskland

Leder For abonnenter

Boligboom: Stop enhver form for pyller og klynk - byg for pokker

Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Annonce