Annonce
Navne

Både garvede og nye kræfter i rådene

Sognepræst Lars Berg Thomassen, her foran Langå Kirke, er som sine kolleger født medlem af menighedsrådet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Vi fortsætter her med at bringe sammensætningen af de nye menighedsråd.
Annonce

Denne nye artikel om sammensætningen af lokale menighedsråd viser både eksempler på garvede og nye kræfter i arbejdet. I et enkelt tilfælde er der endda tale om en regulær familietradition. Det skal noteres, at de respektive sognepræster er fødte medlemmer af de enkelte menighedsråd.

Fausing Sogn

Birthe Højvang Rasmussen er ny formand her. Næstformand er Preben Jensen.Sekretær er Ketty Birgit Rasmussen. Kasserer og kirkeværge er Bodil Andersen, og Knud Frederiksen er kontaktperson.

Vester Alling Sogn

Her er der valgt ny formand, nemlig Solveig Steen Schultz. Næstformand er Sarah Reenberg Hansen. Kirkeværge er Hans Hagelkvist Bloch. Hanne Fuglsang er kasserer, og sekretær og kontaktperson er Dinna Nedergaard. Desuden er Lene Egedal Rasmussen medlem af menighedsrådet.

Øster Alling Sogn

Her er Birthe Margrethe Sørensen formand med Inger Marie Nørskov Kristensen som næstformand og sekretær.

Inger Marie Thuesen er kirkeværge, Kirsten Largren er kasserer, og kontaktperson er Jette Bonde Kvorning. Det ses, at dette menighedsråd udelukkende tæller kvindelige medlemmer, og på landsplan er kvinderne da også i overtal, når det gælder disse råd.

Gjesing Sogn

Her er Jens Anders Olsen ny på formandsposten. Næstformand og kasserer er Henning Michael Møller Just.

Inger Birgitte Birch Lange er kirkeværge, og hun har flere perioder i menighedsrådet, også som formand, bag sig. Både hendes mor, hendes far og - ret kortvarigt - hendes bror har tidligere været aktive i Gjesing Menighedsråd. Inger Birgitte Birch Lange bor i Auning Sogn, men har løst sognebånd, hvilket ikke er ualmindeligt. Således er flere medlemmer af Sct. Clemens Menighedsråd i Randers, herunder formanden, bosat udensogns.

Sekretær i Gjesing er Mette Villesen, og Frank Andersen er kontaktperson.

Nørager Sogn

Her er Karin Frost Korning formand med Lone Klyver som næstformand. Lillian Marie Pedersen er kirkeværge og kasserer, Ingeborg Andersen er kontaktperson, og medlem af menighedsrådet er desuden Anita Nørris Jensen.

Øster Velling-Helstrup-Grensten Sogn

Her har formanden, Kim René Vium Jørgensen, 24 års arbejde i menighedsrådet bag sig, heraf de sidste to peroder som formand. Næstformand og kirkeværge er Lars Olaf Karlson.Lene Pind Hansen er kasserer, og Annemette Kop Søgaard er kasserer. Kontaktperson er Anja Sørensen, og med i det fælles menighedsråd for de tre sogne er desuden Karen Lagoni, Lone Birkmose Christensen, Bolette Søjberg, Majken Skærlund Risvig, Brian Bønkel Kristensen og Lisbeth Villesen Kristensen.

En stor opgave for det nye menighedsråd er som tidligere omtalt opførelsen af en sognegård i Stevnstrup, som skal være fælles for de tre sogne. Den hastigt voksende Stevnstrup by er som bekendt en del af Grensten Sogn.

Langå Sogn

Her er der genvalg af Jørgen Feldbæk Nielsen som formand med Ole Bødker Jakobsen som næstformand og kirkeværge.Gunvor Aas Smedemark er kasserer, og sekretær er Bente Lindholdt Nielsen. Erik Fyrst er kontaktperson, og desuden er Kathrine Sonne Kristensen og Karen Arnbjerg medlemmer.

Sognepræst Lars Berg Thomassen er født medlem af menighedsrådet både i Langå og i Torup Sogn. Også dette menighedsråd får en større byggeopgave at læse i den kommende periode.

Torup Sogn

I Torup Sogn er Peter Skovrider fortsat formand med Jens Peter Krog som næstformand og kasserer.Rita Jensen er kirkeværge, Karin Østergaard sekretær, og kontaktperson er Thomas Skovby Saninno.

Som det ses, varierer antallet af menighedsrådsmedlemmer. Det er antallet af folkekirkemedlemmer i de enkelte sogne, der afgør, hvor store menighedsrådene skal være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers FC For abonnenter

Minut for minut: Ungt Randers FC-hold spillede uafgjort i Kolding

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce