Annonce
Erhverv

Både robotter og mennesker er flyttet ind: Randersvirksomheds nye domicil står færdigt halvanden måned før tid

Toppacs nye domicil i Sdr. Borup skulle efter planen stå færdig midt i januar. Men allerede ved indgangen til december sidste år kunne entreprenøren aflevere et færdigt byggeri. Foto: Randers Arkitekten
Plastemballagefabrikken Toppac er flyttet fra sin hidtidige adresse på Tinvej til et nyopført domicil i Sdr. Borup. Flytningen blev indledt først i december sidste år, og mennesker og maskiner er således på plads nogle uger før, at bygningerne efter planen skulle stå færdig.

Randers: Randers' nye erhvervsområde ved Sdr. Borup tager mere og mere form. I nogle år har der været godt gang i byggeaktiviteterne, og i løbet af det seneste halve års tid er de første færdige domiciler og fabriksbygninger blevet taget i brug.

Det gælder eksempelvis Sekura Cabins' og Randers Jernstøberis nye byggerier, og senest er også plastemballagefabrikken Toppac flyttet ind i sit nyopførte domicil - endda før oprindelig planlagt.

Ifølge den oprindelige tidsplan skulle Toppacs domicil stå færdigt i midten af januar, men allerede i de første dage af december sidste år kunne man begynde at flytte medarbejdere og maskiner til den nye adresse. Og i dag er både mennesker og maskiner på plads.

Annonce

Det glæder administrerende direktør Lars Søberg, som altså tidligere end ventet kan begynde at høste frugterne af det store flytteprojekt. Der er nemlig ikke blot tale om, at virksomheden får ny adresse. Den nye fabrik er topmoderne og indeholder helt ny produktionsteknologi, som gør det muligt at tilbyde kunderne flere forskellige løsninger fremover.

Lars Søberg regner således med vækst, men selv om man formentlig på lidt længere sigt også vil få brug for flere folk, vil væksten ikke have den store indflydelse på beskæftigelsen.

- Produktionen er i høj grad styret af robotteknologi, hvorfor det vil være begrænset, hvor meget mere mandskab, vi får behov for, siger han.

Første etape

Det nye domicil er på i alt cirka 10.500 kvadratmeter og rummer såvel lager og produktion som administration. Det ligger på en 40.000 kvadratmeter stor grund, hvorfor der altså er rigelige muligheder for yderligere udvidelser, og det netop færdiggjorte byggeri er da også kun første etape af i alt tre eller fire.

Produktionen er i høj grad styret af robotteknologi, hvorfor det vil være begrænset, hvor meget mere mandskab, vi får behov for.

Lars Søberg, administrerende direktør, Toppac

Byggeriet er tegnet af Randers Arkitekten Brian Andersen, der ligesom Lars Søberg glæder sig over at være nået i mål med byggeriet før tid.

- Tidsplanen var i forvejen ganske presset, ligesom der undervejs har været flere problemer med at få leveret materialer. At man så alligevel har formået at aflevere et færdigt byggeri seks uger før tid, er intet mindre end imponerende, siger Brian Andersen, som heller ikke er i tvivl om, hvem der først og fremmest skal have æren.

Annonce

Dygtige byggeledere

- Det er byggeledernes fortjeneste, at det har kunnet lade sig gøre. Samarbejdet mellem bygherrens og entreprenøren DS Flexhals folk har været eksemplarisk, og de har frem for alt være gode til hurtigt at vurdere enhver situation og derefter tage hurtige beslutninger, siger Brian Andersen.

Toppac producerer plastemballage til primært fødevareindustrien og beskæftiger cirka 30 medarbejdere. Cirka 90 procent af produktionen eksporteres.

Virksomheden blev grundlagt i 2001 af Søren Mark Andersen, som i 2017 solgte den til de nuværende ejere Færch & Co.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce