Annonce
Østjylland

Bådtyve stjal båd med GPS: Ejer kunne guide politiet i retning af tyvene

Bådtyve stjal en speedbåd i Grenaa, men havde ikke tænkt på, at der var GPS i båden. Derfor kunne ejeren af båden guide politiet mod tyvene, der sejlede mod Rønde og Egå. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Vidner kunne oplyse, at de havde set to mænd sejle rundt i hver sin båd, men at den ene båd på et tidspunkt var løbet tør for benzin, hvorefter de to mænd sammen var sejlet videre i den anden båd mod Rønde og Egå Marina.

EGÅ: Onsdag eftermiddag fik en 28-årig mand stjålet sin speedbåd fra lystbådehavnen i Grenaa - men tyvene havde ikke tænkt på, at båden havde GPS, og at ejeren kunne se, at båden nu befandt sig i havet omkring Sletterhage/Fejrup.

Mens patruljen var på vej til det sted, kom der endnu en anmeldelse om, at en båd var kæntret ved Sletterhage og nu lå i vandkanten, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Det viste sig dog, at det var en helt anden båd, der også var blevet stjålet og nu var blevet efterladt. Flere vidner på stedet kunne oplyse, at de havde set to mænd sejle rundt i hver sin båd, men at den ene båd på et tidspunkt var løbet tør for benzin og var blevet smidt i vandkanten, hvorefter de to mænd sammen var sejlet videre i den anden båd mod Rønde og Egå Marina.

Annonce

Sejlede politiet ud til mistænkte

Nu ringede et nyt vidne til politiet for at oplyse om, at han mellem Sletterhage og Rønde havde spottet en speedbåd med to mænd ombord, der angiveligt forsøgte at gemme sig under kalechen.


Et vidne tilbød, at betjentene kunne hoppe i hans speedbåd og sejle ud til de to mænd, der angiveligt skulle gemme sig i den stjålne båd ude på havet.

Døgnrapporten


En patrulje kørte ud til Kongsgårde bådbro for at vente på den frivillige redningsbåd NordFalcken, der var sat på opgaven med at bugsere den efterladte båd.

Men da NordFalcken endnu ikke var ankommet tilbød et vidne, at de kunne hoppe i hans speedbåd og sejle ud til de to mænd, der angiveligt skulle gemme sig i den stjålne båd ude på havet.

Vidnet fik fragtet betjentene ud til båden, og klokken 19.14 blev de to mænd på 19 og 20 år anholdt og sigtet for tyveri af båd. De blev fragtet over i vidnets båd og sejlet ind til kysten, hvor de begge erkendte, at have stjålet den ene båd.

Da de kom ind til bådbroen, spurgte den ene dog, om han måtte få sine sorte sneakers og sin sorte trøje, som var efterladt i den anden speedbåd, der var fundet smidt i vandkanten. De to mænd blev derfor også sigtet for at have stjålet den anden båd.

Politiet har en stærk formodning om, at de to mænd har arbejdet sammen med mindst en anden person, og politiet har også en ret god formodning om, hvem denne person er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce