Annonce
Randers

Bækkestien på byrådets bord: Konservative vil frede grøn oase for vejbyggeri

Erik Bo Andersen og Peter Kjeldsen stiftede sidste år gruppen Bevar Bækkestien. Nu ønsker Det Konservative Folkeparti i Randers Byråd at frede den grønne oase i Dronningborg. Foto: Annelene Petersen
Socialdemokratiet i Randers Byråd mener, at den endeløse diskussion om en mulig vejføring op igennem den grønne oase Bækkestien skaber unødig nervøsitet blandt borgerne i Dronningborg.

Randers: Bækkestien har været et yndet diskussionsemne, siden de to Dronningborg-borgere Erik Bo Andersen og Peter Kjeldsen sidste sommer dannede foreningen Bevar Bækkestien, fordi de mener, at forvaltningen i Randers Kommune har planer om at omdanne Bækkestien til en meget trafikeret, firesporet vej i forlængelse af den planlagte klimabro.

Kort tid efter kunne byrådsmedlem for Venstre, Christina Kjærsgaard, ligeledes bosiddende i Dronningborg, melde, at hendes parti var klar til at frede den grønne oase Bækkestien i forhandlingerne omkring den videre linjeføring af klimabroen i den østlige bydel.

På byrådsmødet mandag fremsætter Christina Kjærsgaard, nu som medlem af Det Konservative Folkeparti, sammen med sin partifælle Daniel Madié et forslag om fredning af Bækkestien mod fremtidigt vejbyggeri.

Annonce

Borgere i tvivl

I motivationen fra Det Konservative Folkeparti skriver Christina Kjærsgaard:

"I medierne fremgår det, at lokale borgere, primært i Dronningborgområdet er bekymrede for, at der på sigt skal bygges en vej i det skønne naturområde ved Bækkestien i Dronningborg.

Det Konservative Folkeparti og andre politikere har ihærdigt forsøgt at mane denne bekymring til jorden. Men vi ved, at der fortsat er mange borgere, der med rette er i tvivl om byrådets

hensigter i denne sag.


Hvis og når vi får en klimabro, skal man ikke have ret meget forstand på infrastruktur, end at man kan se, at det var smart, hvis der kom til at gå en vejføring op igennem Bækkestien. Det tror jeg, at mange borgere i Dronningborg er nervøse for.

Christina Kjærsgaard, byrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti


Det Konservative Folkeparti beder derfor forvaltningen om at udarbejde et notat, der beskriver, om og i givet fald hvordan Randers Kommune kan søge relevante styrelser og ministerier om lov til at frede Bækkestien mod fremtidig vejbyggeri."

Annonce

Helt tåbeligt

Politisk ordfører for Socialdemokratiet, Steen Bundgaard, siger, at byrådets største parti endnu ikke har taget stilling til, om fredning er en god idé.

Til gengæld er han klar i spyttet omkring sit partis holdning til en eventuel vejføring op igennem Bækkestien.

- Vi har aldrig villet lave den vej. Det ville være helt tåbeligt, så det er ikke inde i vores overvejelser. Det tror jeg i det hele taget heller ikke, nogle af de byrådsmedlemmer, der sidder der i dag, har haft nogen som helst idé om, siger Steen Bundgaard.

Annonce

Ingen gang på jord

- Der er nogen, der har bragt i spil, at den nye vej skal gå den vej. Jeg synes, det lidt er mærkeligt, at det er kommet ud.


Jeg ved ikke, hvad de har af dagsordener, men de gør folk nervøse. Borgmesteren og jeg har utallige gange sagt, der kommer ingen vejanlæg op ad Bækkestien.

Steen Bundgaard, politisk ordfører, Socialdemokratiet


Det har i en forundersøgelse til Byen til Vandet været nævnt, at klimabroen kunne videreføres op gennem Ladegårdsbækken mod Ringboulevarden?

- Jeg kan også godt grave ned i nogle ting, der ligger år tilbage, som aldrig er blevet til noget. Det har aldrig haft nogen som helst flertal i Randers Byråd. Det er klart, at embedsfolkene kigger på nogle muligheder. I Socialdemokratiet har vi fra starten sagt, at det ingen gang har på jord.

Annonce

Folk nervøse

Kan I stemme for det konservative forslag?

- Jeg ved ikke, hvordan man kan frede Bækkestien. Det skal vi lige have vendt. I den sammenhæng må vi gøre, hvad vi kan, for vi skal ikke have noget vejanlæg på stien.

Kan du forstå den bekymring, der er i lokalsamfundet?

- Det er kun fordi, der er nogen, der bringer sagen op igen og igen. Jeg ved ikke, hvad de har af dagsordener, men de gør folk nervøse. Borgmesteren og jeg har utallige gange sagt, der kommer ingen vejanlæg op ad Bækkestien. Så kan jeg ikke forstå, at man bliver ved, men det må jo være deres taktik med, at man forsøger at skræmme folk.

Annonce

Sikret for fremtiden

Christina Kjærsgaard afviser, at der er gået taktik i at køre skræmmekampagne over for borgerne i Dronningborg.

Christina Kjærsgaard afviser skræmmekampagne og siger, at hendes hensigt er at berolige borgerne i Dronningborg. Foto: Annelene Petersen

- Det er ikke min intention at skræmme folk. Nærmere det modsatte, nemlig at berolige folk, siger Christina Kjærsgaard.

- Hvis og når vi får en klimabro, skal man ikke have ret meget forstand på infrastruktur, end at man kan se, at det var smart, hvis der kom til at gå en vejføring op igennem Bækkestien. Det tror jeg, at mange borgere i Dronningborg er nervøse for.

- Derfor har vi i Det Konservative Folkeparti tænkt, at hvis vi kunne frede Bækkestien, så kom vi op i en helt anden liga. Min ædle hensigt var, at vi i det siddende byråd kunne give hinanden ikke bare et håndslag, men at få et dejligt grønt område i en forstad til Randers fredet og sikret for fremtiden.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Randers For abonnenter

Friske tal: Her er ugens regnskaber fra Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Annonce