Annonce
Sport

Bænket Boman: Jeg er klar til at kæmpe

Mikael Boman sidder ikke med sure miner på bænken i Randers FC. Svenskeren fokuserer på at kæmpe sig til mere spilletid i Superligaen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Randers FC's Mikael Boman erkender, at syv indhop i indeværende sæson ikke har været som håbet. Den svenske spydspids har været efter Benjamin Stokke og Marvin Egho, men han arbejder hårdt for at komme tilbage på holdet. Ifølge cheftræner Thomas Thomasberg bliver der med garanti brug for svenskeren.

Annonce

Randers: Fordelt over 13 Superligakampe er det blevet til 95 minutter på banen for Mikael Boman i sæsonen.

Benjamin Stokke og Marvin Egho har siddet tungt på cheftræner Thomas Thomasbergs to forreste pladser på Randers FC-mandskabet, men den svenske skarpretter har ikke mistet troen på, at han kæmper sig tilbage i startopstillingen, som han var det under Rasmus Bertelsen sidste forår.

- Det er selvfølgelig ikke, som jeg havde håbet. Inden jeg fik min hovedskade spillede jeg hver kamp, så er det er klart, at jeg gerne vil spille mere, men jeg synes, at jeg har en rigtig god dialog med trænerteamet og arbejder hårdt for at opnå mere spilletid i Superligaen, fortæller Mikael Boman.

Så sent som i sidste uge afgjorde han Randers FC's reserveholdskamp mod Viborg med en scoring efter blot 20 sekunder, og svenskeren føler sig overbevist om, at han også har værktøjerne til at gøre en forskel på Superligamandskabet.

- Jeg ved fra tidligere, at jeg også kan være afgørende i Superligaen, men det er også vigtigt at huske på, at vi har mange, som kan afgøre kampene på vores hold. Træneren bestemmer, og lige nu er der nogle foran mig, men jeg er klar til at kæmpe for en plads på holdet, fortæller Mikael Boman, der kom til Randers FC fra IFK Göteborg i hjemlandet for godt et år siden.

Annonce

Brug for alle

Med hele anden halvleg i udesejren over Hobro som det højeste antal minutter på banen i sæsonen indtil nu, er det tydeligt, at andre har været foran i køen.

Men ifølge cheftræner Thomas Thomasberg er der alligevel ingen af de forreste, som han kan undvære.

- Lige nu synes jeg, at Benjamin Stokke er et lille skridt foran Mikael Boman, og jeg spiller med dem, som jeg tror på kan vinde vores kampe. Men jeg tilstræber at have fire angribere, der er kvalificerede, så dermed skal der helst ikke være himmelvid forskel på dem, og det synes jeg heller ikke, der er. Vi har brug for dem alle, siger Thomas Thomasberg.

I fire måneder over sommeren var Mikael Boman ude med en hovedskade, som i en lang periode tvang ham til at holde sig helt i ro, og deri findes der ifølge cheftræneren en stor del af forklaringen på det beskedne minutantal.

- I min optik har Mikael Boman først for alvor været i betragtning på lige fod med de andre fra forårets start, fordi i efteråret skulle han først tilbage i form efter en lang skadespause. Vi har godt nok valgt Benjamin Stokke og Marvin Egho i de første kampe, men det betyder på ingen måde, at vi ikke får brug for Boman, lyder det fra cheftræneren.

Men hvad er det Boman mangler for at vende tilbage i startopstillingen?

- Jeg vil ikke sige mangler. For Boman handler det om at gribe chancen, når den kommer, hvor han ændrer tingene positivt for holdet eller laver noget ekstraordinært individuelt. Boman har bevist over de seneste uger, at han er i betragtning, og det er udgangspunktet, at der er minutter til ham i de kommende kampe, hvor han selvfølgelig skal vise sig bedst muligt frem, siger Thomas Thomasberg og pointerer, at holdet må se bort fra Emil Riis, der har fået to spilledages karantæne efter sit røde kort mod FC København.

Annonce

Ingen brok

Det er første gang i karrieren, at Mikael Boman har repræsenteret et reservehold, og selvom han fastslår, at han selvfølgelig ikke er tilfreds med den rolle, så render han ikke med dårlige vibrationer på Viborgvej.

- Jeg vil altid støtte dem, som spiller. Jeg er ikke typen, som går rundt og brokker mig over, at jeg ikke spiller. Jeg fokuserer i stedet på at bevise, at jeg skal have chancen, fortæller Mikael Boman.

Med kun 11 minutter på banen i de seneste fire Superligakampe kan man godt argumentere for, at svenskerens chance for at vise sit værd på Superligaholdet har været beskeden, men sådan oplever han det ikke selv.

- Chancen er der hver dag til træning og i reserveholdskampene, og når holdet samtidigt gør det godt og vinder kampe, så kan man ikke gå til træneren og beklage sig. Det er en del af gamet, siger angriberen.

Men føler du selv, at du er tilbage i den form, som gjorde dig til den foretrukne under Rasmus Bertelsen?

- Selvfølgelig kommer man i bedre og bedre form ved at spille kampe i Superligaen, så på den konto mangler jeg lidt. Men inden man får en masse Superligakampe i træk, så må man køre på til træning og i reserveholdskampe. Min fysiske form er fin, men det er ikke det samme, som at spille kampe hver uge i Superligaen.

Mikael Bomans kontrakt med Randers FC udløber ved udgangen af 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Østjylland

Naturstyrelsen trods alvorlig nedtrampning af kvinde: Det er sikkert at færdes blandt kreaturerne

Annonce