Annonce
Debat

Bæredygtighed må ikke blive et modeord

Læserbrev: Bæredygtighed er blevet et normalt ord i vores daglige samtaler – og på virksomhedernes ledelsesgange.

Derfor er det vigtigt, at vi nu giver den bæredygtige omstilling en skalle, hvis vi skal nå i mål med FN’s verdensmål inden 2030, og hvis ikke bæredygtighed blot skal ende som et af 2020’ernes modeord.

Selvom flere og flere de senere år har fået øjnene op for, at bæredygtighed er fremtiden, og mange virksomheder allerede i dag gør en stor indsats, så er der lang vej igen.

Annonce

Det er en af de vigtigste årsager til, at vi i Lederne Kronjylland sammen med de øvrige lokalafdelinger i Lederne her i april og maj afholder fem digitale og gratis konferencer om bæredygtig ledelse og FN’s verdensmål. For der er brug for at løfte i samlet flok.

Konferencerne har heldigvis mødt stor opbakning med næsten 9000 tilmeldinger. Det er et stærkt signal fra de danske ledere, men det er også et vigtigt signal. For bæredygtig ledelse handler om at efterleve dét, man siger, man gør. Det er ikke et spørgsmål om blot at profilere sin virksomhed som grøn, men rent faktisk at gøre den grøn.

Den opgave er bestemt ikke nem. For det er op til de enkelte ledere og virksomheder at finde ud af, hvordan vi kommer i mål og gør en bæredygtig forskel miljømæssigt, samfundsmæssigt og socialt. Det kræver, at bæredygtighed indarbejdes i alle dele af en virksomhed – lige fra produktudvikling, indkøb, produktion og salg til HR, kvalitetsstyring, kommunikation og branding.

Selvom vi alle gerne havde været covid-19 foruden, så har coronakrisen været med til at åbne vores øjne for nye muligheder, og vi har fundet ud af, hvor meget der egentlig kan gøres virtuelt.

Før i tiden krævede et kundemøde ofte en flyrejse eller en tur i bilen. Nu klares det hele over nettet, hvilket sparer tid, penge og ikke mindst miljøet. Den erfaring skal vi tage med os videre ud af krisen.

Det samme kan siges om hjemmearbejde, som har vist sig at være noget, der i fremtiden kan bidrage til trivslen og en bedre worklife-balance.

Pointen er, at bæredygtighed aldrig må blive løsninger, der blot er sat ind for at fungere nu og her. Vi skal se bæredygtighed som nye veje og vaner, som vi skal tage med os videre i vores arbejdsliv. Vi skal tænke langsigtet.

Den bæredygtige indsats er ikke blot noget, der foregår nu og her. Den er et varigt aftryk, der kan ses langt ud i fremtiden – om 5, 10, 15 og 50 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Landdistrikter står højt på politikernes dagsorden: Alle vil gøre noget for at fastholde den gode udvikling

Annonce