Annonce
Randers

Bøfsandwich og bodega hos Brian "Barelige"

Stevnstrup samler ind til julebeslysning i byen med salg af blandt andet bøfsandwich i de gamle sparekasselokaler. Foto: Ole Jakobsen

Den gamle sparekassebygning i Stevnstrup er i fuld færd med at blive shinet op, og i weekenden stod der nye ting på programmet, for den nye ejer, Brian Morland, har spurgt borgerne, hvad de kunne tænke sig af begivenheder for en enkelt weekend. Bøfsandwich, bodega og hygge, lød svaret.

Stevnstrup: Bodega for en weekend. Det lokkede foreningen Kend dit Stevnstrup med i weekenden, og formålet var at skaffe penge til julebelysningen i byen til december.

Bag initiativet står Brian Morland, der blandt andet driver festudlejningsbutikken Morland Park, men også er indehaver af 14 udlejningsbygninger i Stevnstrup. Sammen med lillebror John Morland og vennen Mads Simonsen og deres respektive koner har de dannet Kend dit Stevnstrup.

- Vi vil gerne gøre noget for den by, vi er fra. Det er med at skabe en god cirkel, hvis der sker noget her, så flytter der flere her til, og så er husene nemmere at sælge eller leje ud, og det kommer så mig til gode i sidste ende, siger Brian Morland, der er en mand, som slet ikke har nok i døgnets 24 timer.

Annonce

Ja, vi kalder ham Brian "Barelige", for sådan er han. Det er hans motto, at det bare lige kan laves, men det ender altid med at blive til meget mere

Susanne Morland og Birthe Juul, henholdsvis kone og svigerinde til Brian "Barelige" Morland
Brian Morland, her med sønnen Gustav, sælger blandt andet nøgler til et skab med gavekort, for at samle penge ind til julebelysning i Stevnstrup. Foto: Ole Jakobsen

Aktivitetshuset 10'eren

Sidste nye påfund er at købe bygningen på Stationsvej 10 i Stevnstrup, der tidligere husede Langå Bank. Bygningen kaldes nu for Aktivitetshuset 10'eren, forklarer den nye ejer.

- De spurgte mig, om jeg var interesseret, og ja, det var jeg jo. Og der har været stor efterspørgsel på at leje sig ind her, jeg kunne have lejet den ud til tre gange så mange, siger Brian Morland, og afslører, at der kommer til at være pizzeria, fordi pizzeria-ejerne flytter fra skurvognen på Skovboulevarden og hen i den tidligere sparekasse, der kommer fitnesscenter ved Brian og hans kone Susanne Morland, og så kommer der vinsalg ved butik Extra Brut Vinimport.

Men inden de nye lejere flytter ind, det sker tirsdag 2. maj, var der lige en ledig weekend, hvor der kunne laves lidt sjov i lokalerne, mens de stadig er ved at blive sat i stand. For renoveringen greb om sig. Det var ellers bare lige en skillevæg, der skulle sættes op, mente Brian Morland, men håndværkerne går der endnu.

- Og det er typisk Brian, lyder det fra hans kone Susanne og hendes søster Birthe Juul, der i dagens anledning er hentet ind til at stå for at lave bøfsandwich, Burger Birthe, kalder de hende.

- Ja, vi kalder ham Brian "Barelige", for sådan er han. Det er hans motto, at det bare lige kan laves, men det ender altid med at blive til meget mere, griner de, mens de gør klar til at lave mad, og mens John Morland vasker gulv.

Et styk bøfsandwich lavet efter den gamle opskrift fra da familien Morland drev Havnegrillen i Randers. Og den er god, skulle vi hilse at sige. Foto: Ole Jakobsen

Pattegris på grillen

I dag står den på bøfsandwich og bodegastemning.

- Jeg spurgte jo borgere fra Stevnstrup på Facebook, hvad de kunne tænke sig, at vi lavede denne weekend, og der kom alle slags ønsker, lige fra swingerklub til bodega. Så valgte vi altså bodega, griner Brian Morland, som lige har hentet pattegrisen, der har været til langtidstegning.

De første par kunder kommer ind. De skal have øl, selv om det er tidligt lørdag. Eller tidligt og tidligt, klokken er 11.17.

- Er det for tidligt at drikke øl? Det kan man da gøre klokken 5 om morgenen, så kan man vel også nu, lyder det fra en af gæsterne. Han bestiller den allerførste bøfsandwich, og så er dagen i gang.

Om aftenen er der lagt an til grillbuffet, det er her, pattegrisen kommer ind i billedet, og 40 af byens borgere har på forhånd meldt sig til.

- Men der skal nok komme flere, der kommer altid nogle flere på dagen, lyder det fra arrangøren.

Nogle af de første kunder i bodegaen for en weekend. John Morland står i baren. Foto: Ole Jakobsen

Koncert til sommer

Brian Morland har også lavet et nøgleskab, hvor man for 100 kroner kan købe sig en nøgle og så vinde gavekort fra byens forretninger og virksomheder. Det skulle gerne kunne lave nogle penge til julebelysningen.

- Til sankthans laver vi også en udendørskoncert her på parkeringspladsen med mad og rosevin, overskuddet herfra går også til julebelysningen, kommer det fra den driftige mand, der i øvrigt har plan om et aktivitetshus mere i byen. Der skal der blandt andet være minigolf.

Til at sætte huset på Stationsvej 10 i stand, har han udelukkende brugt lokal arbejdskraft: Tømrermester A/S, RJK Service, AK Belægning og malermester Brian Thompson.

- På den måde hjælper vi hinanden og gør noget godt for byen, for alle, siger Morland.

Han har været lidt træt på det seneste, og har i tre-fire nætter fået under fem timers søvn pr. nat. Eller sagt med andre ord, han har været i sving i i hvert fald 18 timer i døgnet for at nå det hele.

- Og vi når det. Det gør vi altid, lyder det fra Brian "Barelige" Morland.

Masser af støv efter renoveringen forsøger John Morland at få has på. Foto: Ole Jakobsen
Også børnene hjælper til, når der skal samles ind til julebelysningen. Foto: Ole Jakobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Pia Olsen Dyhr brugte Randers som kulisse for klimabudskab: - Vi skal være beredte på fremtidens ekstreme vejr

112

Over en times kø på E45 torsdag morgen

Annonce