Annonce
Læserbrev

Børn og unge med et handicap har også ret til et værdigt liv

Annonce

Læserbrev: FN's internationale handicapdag 3. december er en rigtig vigtig dag. Handicapområdet har i årevis været sat på pause, og det har ikke været prioriteret højt nok. Derfor er det vigtigt, at vi bruger en dag på at sætte fokus på emnet. Dagen sætter mest fokus på børn og unge med et handicap og på, hvor vigtigt det er at støtte børnene og de unge og hjælpe dem med de vanskeligheder, de går igennem. Som barn og ung med et handicap kan livet til tider være hårdt, og hvis man også har psykiske eller fysiske vanskeligheder, kan livet føles nærmest tabt. Det er et problem.

Mange mennesker med et handicap føler sig ofte ensomme og ikke som en del af det sociale fællesskab. Besparelser på handicapområdet har gjort, at det er sværere at deltage i sociale arrangementer, have et aktivt fritidsliv og få en uddannelse. Sådan skal det ikke være.

I SF kæmper vi for, at handicapområdet bliver styrket, og at alle mennesker med et handicap kan leve et værdigt, respektfuldt og et aktivt liv. Børnene og de unge skal have den støtte, de har brug for, så de også kan få et godt liv.

Vores samfund skal være inkluderende. Det skal være sådan, at vi ikke opdeler os i os og dem, men i et vi.

For i SF tror vi på, at alle mennesker skal behandles lige og have lige muligheder for et godt liv, uanset baggrund.

SF arbejder for bedre uddannelsesmuligheder, et rummeligt arbejdsmarked og flere handicapvenlige boliger. Ligesom vi arbejder for, at man i Danmark kan få de indsatser, der er behov for, så man netop kan passe et studie, et job og et aktivt og socialt fritidsliv.

De uendelige besparelser på handicapområdet skal stoppes, og der skal gives plads, så de mennesker, der blev ramt af besparelserne, kan få den hjælp og støtte, de har brug for. Det handler om værdighed.

Lad os sammen fejre FN's internationale handicapdag og sætte fokus på emnet. Det er tid til at styrke handicapområdet og give dem det liv, alle fortjener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce