Annonce
Læserbrev

Børn og unge med et handicap har også ret til et værdigt liv

Læserbrev: FN's internationale handicapdag 3. december er en rigtig vigtig dag. Handicapområdet har i årevis været sat på pause, og det har ikke været prioriteret højt nok. Derfor er det vigtigt, at vi bruger en dag på at sætte fokus på emnet. Dagen sætter mest fokus på børn og unge med et handicap og på, hvor vigtigt det er at støtte børnene og de unge og hjælpe dem med de vanskeligheder, de går igennem. Som barn og ung med et handicap kan livet til tider være hårdt, og hvis man også har psykiske eller fysiske vanskeligheder, kan livet føles nærmest tabt. Det er et problem.

Mange mennesker med et handicap føler sig ofte ensomme og ikke som en del af det sociale fællesskab. Besparelser på handicapområdet har gjort, at det er sværere at deltage i sociale arrangementer, have et aktivt fritidsliv og få en uddannelse. Sådan skal det ikke være.

I SF kæmper vi for, at handicapområdet bliver styrket, og at alle mennesker med et handicap kan leve et værdigt, respektfuldt og et aktivt liv. Børnene og de unge skal have den støtte, de har brug for, så de også kan få et godt liv.

Vores samfund skal være inkluderende. Det skal være sådan, at vi ikke opdeler os i os og dem, men i et vi.

For i SF tror vi på, at alle mennesker skal behandles lige og have lige muligheder for et godt liv, uanset baggrund.

SF arbejder for bedre uddannelsesmuligheder, et rummeligt arbejdsmarked og flere handicapvenlige boliger. Ligesom vi arbejder for, at man i Danmark kan få de indsatser, der er behov for, så man netop kan passe et studie, et job og et aktivt og socialt fritidsliv.

De uendelige besparelser på handicapområdet skal stoppes, og der skal gives plads, så de mennesker, der blev ramt af besparelserne, kan få den hjælp og støtte, de har brug for. Det handler om værdighed.

Lad os sammen fejre FN's internationale handicapdag og sætte fokus på emnet. Det er tid til at styrke handicapområdet og give dem det liv, alle fortjener.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Op af ledighedssumpen, op med livskvaliteten

Det er muligt, at det kniber med samarbejdet i Randers Byråd, og at det derfor er på sin plads, at borgmester og kommunaldirektør i øjeblikket har byrådets gruppeformænd over knæet - man ser det for sig - men ser man bort fra byrådssalen, er netop samarbejde en spidskompetence her hos os. Her i Randers samarbejder konkurrerende sportsklubber om eliteoverbygningerne Randers FC, Randers HK og Randers HH. Vores kulturinstitutioner samarbejder om opsigtsvækkende begivenheder, der gang på gang sætter Randers på danmarkskortet i positiv sammenhæng. Konkurrerende erhvervsvirksomheder samarbejder. Og forleden havde vi her i avisen fornøjelsen at kunne læse om et samarbejde, hvor fagbevægelse, jobcenter, virksomheder og erhvervsskole hjælper dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i arbejde og samtidig skaffer industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, som de mangler netop nu. Samarbejdet omkring industrien er Randers i en nøddeskal. Samarbejdet løfter mennesker op af ledighedssumpen, gør dem selvforsørgende og giver dem livskvalitet. Samarbejdet nedbringer de skattefinansierede dagpenge- og kontanthjælps-omkostninger. Samarbejdet skaffer vores industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig, hvis virksomhederne skal imødekomme kundernes efterspørgsel ved produktion her i landet. Alternativet er, at kunderne i den danske industri placerer deres ordrer på virksomheder i andre lande. Det vil vi ikke risikere, og derfor er det randrusianske samarbejde overordentlig værdifuldt - for den enkelte ansatte, for den enkelte virksomhed og for hele samfundet. På forbilledlig vis kommer 80-90 procent af samtlige deltagere i industrisamarbejdet i fast arbejde efter blot et kvartal i praktik og på skole - og de fleste fortsætter og ender som industrioperatører 18 måneder senere. Nogle gange er løsninger lette og ligetil, hvis vi forstår at se dem, forstår at bruge dem, forstår at samarbejde. Det forstår vi her hos os. Det kan vi roligt fortælle om, hvis nogen skulle spørge.

Randers FC For abonnenter

Thomasberg efter nedtur i Silkeborg: Det er en enorm stor skuffelse

Østjylland For abonnenter

Grønne energitiltag på vej: Flere steder på Djursland gør klar til store solcelleparker

Annonce