Annonce
Østjylland

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Rådmand for børn og unge, Thomas Medom (SF), går en travl påske i møde. Han håber, at de nærmere detaljer for genåbningen af daginstitutionerne og skolen for elever i 0.-5. klasser kommer ud til kommunerne hurtigst muligt, så man kan komme i gang med arbejdet. Foto: Axel Schütt
Med nyheden om at daginstitutionerne og skolerne for de mindste børns vedkommende åbner 15. april, går børn- og ungerådmand Thomas Medom og hans forvaltning en travl påske i møde. Han håber, at detaljerne for genåbningen kommer hurtigt ud til kommunerne.

AARHUS: Statsministerens pressemøde var ikke mere end lige slut, før rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF) skulle holde møde med kommunens kriseledelse, for at begynde at håndtere regeringens udmelding om, at daginstitutionerne og skolen for 0.-5. klasserne genåbner 15. april.

Oven i en påske, kan I nå det?

- Ja det kan vi. Vi sætter alle sejl til og har en masse retningslinjer og detaljer, som vi skal til at arbejde med at få på plads nu. Men omvendt åbner vi ikke, før vi er helt på plads, ligesom statsministeren også sagde. Men jeg er overbevist om, at vi har kapacitet til det, for ud over at vi har en masse dygtige ledere, pædagoger og lærere, har vi også en stærk forvaltning, som er klar til at understøtte med det der skal til, sagde Thomas Medom, da avisen fangede ham efter pressemødet.

Annonce

- Det skal nok kunne lade sig gøre

Mandag aften luftede Mette Frederiksen for nogle af de retningslinjer, som skulle overholdes, for at de mindste børn igen kunne komme i skole og daginstitution. Der skulle blandt andet gøres mere rent, der skulle være færre børn samlet, og de skulle opholde sig mere uden døre.

Thomas Medom håbede, at de nærmere detaljer for retningslinjerne ville blive sendt ud til kommunerne hurtigst muligt.

- Det er klart at i en hverdag, hvor der er de normeringer, der er i børnehaverne og skolerne, så er det også nogle retningslinjer, som vi skal kunne stå på mål for at omsætte i en praktisk virkelighed. Det er jo ikke sådan, at vi pludselig kan trylle dobbelt så mange pædagoger frem, så jeg tænker, at det også er noget, anbefalingerne tager højde for. Jeg er tryg ved, at det nok skal kunne lade sig gøre. Vi kan gøre en del med mindre rum, mere rengøring og væsentlig mere udendørs leg end normalt, sagde Thomas Medom.

Svært at hjemmeskole de små

- Den store opgave bliver her og nu, at skolerne kan åbne og i høj grad også at få en daginstitutionshverdag på plads. Et er, at lære en 5-årig at vaske hænder og nyse i ærmet, det er en endnu større opgave for de 1- og 2-årige. Det skal vi kunne. Det siger regeringen, og jeg tror også, at det er sundt for vores samfund og for børnefamilierne at komme i gang igen, sagde Thomas Medom.

Han bakkede op om regeringens beslutning.

- Børnene er dem med mindst smittefare i samfundet, og samtidig er det sværeste for de mindste at blive hjemmeundervist, så det er et naturligt sted at fokusere genåbningen, sagde han.

Thomas Medom understregede, at der kunne gøres meget på hygiejneområdet.

- Det har vi fået ud af denne krise, at vi formentlig kommer til at se et fald i sygefravær blandt børn og voksne i årene fremover. Vi var allerede i gang med at forbedrede, hvordan vi kan steppe op på både medarbejdere og børns vaner omkring hygiejne og ved at se på den rengøring, der er på området, sagde Medom.

Han håbede, at de første retningslinjer ville tikke ind i mailboksen allerede tirsdag morgen, så man kan komme i gang med arbejdet. Blandt andet også hvis der skal forberedes fysiske ændringer nogle steder.

Allerede tirsdag morgen skal børn- og ungerådmanden holde møder med skoleledere, pædagogiske ledere og ledere for fritidsområdet for at sikre en tæt inddragelse i genåbningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce