Annonce
Østjylland

Børn skaber kreative havnemiljøer

Mia-Maja Alice Jensen og Freja Lund Dahl Laursen diskuterer den videre udvikling af gruppens eventyrlige havnefront, som tager udgangspunkt i et hurlumhejhus. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

16 elever fra 5.a på Assens Skole lod kreativiteten få frit spil, da de mandag formiddag skulle skabe deres bud på en eventyrlig havnefront.

Nordisk Sejlads, Legeskibet, Life-Boats. Denne sommer og sensommer har budt på besøg fra en lang række forskellige initiativer i form af tilsejlende skibe, der har bragt kulturelle oplevelser med til borgerne i de mariagerfjordske havnebyer.
Udarbejdelsen af de eventyrlige havnefronter foregik som modelbyggeri både i virkeligheden og i den virtuelle virkelighed, som det ses her. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Nu hvor sæsonen nærmer sig sin afslutning, kan Mariagerfjord også sætte flueben ud for børnekunstskibet M/S Bibiana, som mandag formiddag lagde til kaj ved Hadsund Havn.
Sofie Krogh, Elias Schmidt og Tobias Andersen klipper skumsvampe i stykker til modellen, der skal forklare deres idé til en havnefront. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Her stod en flok elever fra 4. og 5. klasse på Assens Skole klar til at tilbringe en dag i børnekunstskibets arkitekturworkshop, hvor kun fantasien sætter grænser.
Eleverne har således fået til opgave at lade sig inspirere af de muligheder, som ligger i Hadsunds havnemiljø, og herefter kreere deres bud på en eventyrlig havnefront for fremtiden.
En af grupperne fra 5.a har valgt at lade sig inspirere af, at de på en tur opdagede, at der mellem stenene omkring Hadsundbroen var en række græstotter, som var befolket af myrer. Derfor er de gået i gang med at bygge et havnemiljø, der indeholder en myretue med forskellige stisystemer.
»Man skal følge stierne, indtil man ryger ned i undergrunden. I undergrunden får man pisk af fiskene, og enten dør man af det, eller også overlever man og bliver myredronningens slave,« forklarer Tobias Andersen med stor entusiasme, mens hans holdkammerater klipper grydesvampe i stykker.
De mange små stykker gul grydesvamp skal ende med at blive til myretuen i den lille model, der skal forklare deres idé.
Annonce

Hurlumhejhus på havnen

Ved et andet bord på skibet står veninderne Mia-Maja Alice Jensen og Freja Lund Dahl Laursen. De har sammen med resten af deres gruppe skabt et havnemijø, hvor kodeordene er: Sjov, bumlet og blåt.
»Vi har lavet en rutsjebane, hvor man kører ned i et rum nede i vandet, hvor underlaget er bumlet, så det er sjovt at køre over. Derefter skal man igennem en rutsjebane mere, inden man når ud på den her svampeting, der suger én ned, inden den skyder én tilbage på havnen,« forklarer Freja Lund Dahl Laursen og afslører, at de har fundet inspirationen til deres havnefront i hurlumhejhuse.
Annonce

Nye kompetencer

Midt i det hele står 5.a's klasselærer Anette Vinther, som nyder at se, hvordan hendes elever går op i de udfordringer, de er blevet stillet.
»Vi er jo en lille skole, som ikke råder over så mange ressourcer. Derfor tager vi alle de gratis muligheder for udflugtsture, som vi kan få,« siger hun og uddyber:
»Det er sundt at komme lidt ud af de vante rammer på Assens Skole. Eleverne har en tendens til at opføre sig meget anderledes, når de er ude af huset. Nogle af dem viser sig ligefrem at have eller få nogle kompetencer, som vi ellers ikke ser til hverdag. Og dem gælder det da om at udnytte«.
Børnekunstskibet M/S Bibiana bliver liggende i Hadsund Havn og er åben for nysgerrige sjæle, indtil det torsdag formiddag sejler videre for at lade børnene i Hobro skabe deres eventyrlige havnefront. Først søndag forlader skibet Mariagerfjord Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce