Annonce
Kultur

Børne- og ungdomsteatret Kastali'a med knald på i november

Billedet her er fra en flash mob, som børn fra Kastali'a og Randers Erhvervs- og Udviklingsråd samarbejdede om for nogle år siden. Arkivfoto: Annelene Petersen
Teaterskolen Kastali'a varmer op til et brag af en teateruge, hvor børn og unge byder ind med 11 forskellige forestillinger. Flere af dem kredser om krænkelseskultur, præstationspres, og 12-tals-ræs.

Randers: Lige nu har en masse børn og unge travlt med at få replikkerne til at sidde, så de er klar til at gå på scenen i dagene 18.-22. november.

Det er Teaterskolen Kastali'a, der på fornem vis har sæsonafslutning og varsler 11 forskellige forestillinger, som kan opleves i Underværket, hvor skolen holder til.

Og det bliver en afslutning med knald på. I teaterskolens 15-årige historie har der aldrig været så mange elever som i år. I alt er 147 børn og unge gået teatervejen dette efterår, og de kvitterer med 26 opførelser i alt.

- Vi er rigtig glade og stolte over at kunne præstere en så bred og omfangsrig sæsonafslutning med 11 meget forskellige forestillinger. Der er helt sikkert noget for enhver smag, siger teaterskolens daglige leder, Lisbeth Nielsen, der underviser på fire af skolens hold.

Annonce

Den ultimative holdsport

Hun kalder teaterskolens undervisning for den ultimative holdsport.

- Eleverne lærer noget om det dramatiske udtryk. Men de lærer i høj grad også noget om sig selv. De lærer, at alle har en betydning. Hos os byder alle ind med deres personlige livserfaringer. Det er så skolens opgave at give elevernes ideer et dramatisk udtryk, understreger Lisbeth Nielsen.

Den holdning falder fint i tråd med yngste holds forestilling, der netop handler om, at alle er gode til noget.

De næstyngste har arbejdet med at skynde sig langsomt.

På det omfattende repertoire kan man også opleve teater med uhygge og gys, lige som 11 teenagepiger og en enkelt dreng tager deres barndomsidol Dora The Explorer op og ryster hende godt og grundigt rundt. En anden flok unge fokuserer på berømmelsens pris. Andre danser sig igennem temaet krænkelseskultur, mens atter andre arbejder med det at være ung og at skulle træffe valg.

- Prestige og pres er desværre noget, der fylder meget hos mange unge mennesker. Mange føler sig presset af egnes og andres forventninger til en, siger Lisbeth Nielsen.

Også de lokale skoler har fået øjnene op for Kastali'as kvaliteter og bruger forestillingerne som et teatertilbud til deres elever. I øvrigt kan man bestille billetter til teaterskolens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce