Annonce
Randers

Børnenes Kontor: Børn bliver marginaliseret

Formand Kirsten Vandbæk glæder sig over bidraget fra Randers Julehjælp, der gør Børnenes Kontor i stand til at uddele julehjælp til familier, der ikke har meget at rutte med i hverdagen. Foto: Annelene Petersen

For Børnenes Kontor betyder bidraget fra Randers Julehjælp, at de kan hjælpe nogle af de børn i kommunen, der ellers ikke ville kunne holde jul.

Annonce

Randers: Børnenes Kontor i Randers har ikke et kontor. Al foreningens post bliver derfor sendt til formand Kirsten Vandbæks adresse. Til gengæld har de fem frivillige, der også tæller foreningens formand, hjertet på rette sted, når det kommer til at hjælpe de af kommunens børn, der har mindst at gøre godt med. Og netop det mål er Randers Julehjælp med til at støtte ved juletid.

- Det gør, at vi er i stand til at hjælpe flere familier til at få julehjælp, fortæller Kirsten Vandbæk, formand for Børnenes Kontor.

Annonce

Mere luft i budgettet

I år får 39 familier, deriblandt 90 børn, julehjælp fra foreningen. Det er lidt flere familier end de foregående år, fortæller Kirsten Vandbæk, der mener, at udviklingen i høj grad skyldes den nuværende socialpolitik.

- Vi lever i et velfærdssamfund, så det burde ikke være sådan, at vores politik fører til, at nogle børn bliver marginaliseret. Men det er det, vi i høj grad ser ske lige nu, siger hun.

Som et eksempel nævner hun, at foreningen gennem julehjælpsansøgningerne får indblik i økonomien hos de familier, der søger om julehjælp.

- Og det er ikke meget, de har til rådighed, understreger Kirsten Vandbæk.

Derfor er hun også overbevist om at julehjælpen gør en forskel.

- Den sætter familierne i stand til at holde en jul for børnene, der ikke er skrabet. Ved at give dem en økonomisk håndsrækning får familierne luft i budgettet til at kunne gøre mere i december, siger hun.

Annonce

Hjælp til ferier og fritid

Børnenes Kontors julehjælp består dels af en kasse med madvarer til julen og dels af et gavekort til Føtex. Gavekortet kan også bruges i Salling.

- Det er tænkt til at købe julegaver til børnene for eller til lidt ekstra mad eller tøj, som familien kan supplere det udleverede op med, siger Kirsten Vandbæk.

Foruden julehjælp deler Børnenes Kontor også feriestipendier ud til børnefamilier i kommunen samt giver kontingentstøtte til deltagelse af fritidsaktiviteter for børn, der ellers ikke ville have mulighed for at gå til noget i fritiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers

Kun små ændringer i lokale smittetal, men Norddjurs skiller sig ud med markant fald

Randers FC For abonnenter

Minut for minut: Ungt Randers FC-hold spillede uafgjort i Kolding

Annonce