Annonce
Randers

Børnenes Kontor: Børn bliver marginaliseret

Formand Kirsten Vandbæk glæder sig over bidraget fra Randers Julehjælp, der gør Børnenes Kontor i stand til at uddele julehjælp til familier, der ikke har meget at rutte med i hverdagen. Foto: Annelene Petersen

For Børnenes Kontor betyder bidraget fra Randers Julehjælp, at de kan hjælpe nogle af de børn i kommunen, der ellers ikke ville kunne holde jul.

Randers: Børnenes Kontor i Randers har ikke et kontor. Al foreningens post bliver derfor sendt til formand Kirsten Vandbæks adresse. Til gengæld har de fem frivillige, der også tæller foreningens formand, hjertet på rette sted, når det kommer til at hjælpe de af kommunens børn, der har mindst at gøre godt med. Og netop det mål er Randers Julehjælp med til at støtte ved juletid.

- Det gør, at vi er i stand til at hjælpe flere familier til at få julehjælp, fortæller Kirsten Vandbæk, formand for Børnenes Kontor.

Mere luft i budgettet

I år får 39 familier, deriblandt 90 børn, julehjælp fra foreningen. Det er lidt flere familier end de foregående år, fortæller Kirsten Vandbæk, der mener, at udviklingen i høj grad skyldes den nuværende socialpolitik.

- Vi lever i et velfærdssamfund, så det burde ikke være sådan, at vores politik fører til, at nogle børn bliver marginaliseret. Men det er det, vi i høj grad ser ske lige nu, siger hun.

Som et eksempel nævner hun, at foreningen gennem julehjælpsansøgningerne får indblik i økonomien hos de familier, der søger om julehjælp.

- Og det er ikke meget, de har til rådighed, understreger Kirsten Vandbæk.

Derfor er hun også overbevist om at julehjælpen gør en forskel.

- Den sætter familierne i stand til at holde en jul for børnene, der ikke er skrabet. Ved at give dem en økonomisk håndsrækning får familierne luft i budgettet til at kunne gøre mere i december, siger hun.

Annonce

Hjælp til ferier og fritid

Børnenes Kontors julehjælp består dels af en kasse med madvarer til julen og dels af et gavekort til Føtex. Gavekortet kan også bruges i Salling.

- Det er tænkt til at købe julegaver til børnene for eller til lidt ekstra mad eller tøj, som familien kan supplere det udleverede op med, siger Kirsten Vandbæk.

Foruden julehjælp deler Børnenes Kontor også feriestipendier ud til børnefamilier i kommunen samt giver kontingentstøtte til deltagelse af fritidsaktiviteter for børn, der ellers ikke ville have mulighed for at gå til noget i fritiden.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce