Annonce
Randers

Børnenes Kontor hjælper udsatte familier i julen

Et par propfyldte bæreposer plejer Børnenes Kontor i Randers at blande til udsatte familier, der har behov for hjælp i højtiden, og Kirsten Vandbæk tvivler ikke på, at det betyder noget for den enkelte familie.

Randers: De familier, der ikke kan se frem til en overdådig jul, kan komme i betragtning til julehjælp hos Børnenes Kontor i Randers, og sådan har det været i flere år. Men for første gang er organisationen med i indsamlingen, der gennemføres i samarbejde med denne avis.

- Og det er vi glade for. Ingen tvivl om, at nogle familier kender os og bruger os, men synligheden har stor betydning, så det er godt at komme ud med budskabet. For det er vigtigt at hjælpe udsatte familier, siger formanden for bestyrelsen i Børnenes Kontor i Randers, Kirsten Vandbæk.

I 2015 uddelte Børnenes Kontor i Randers julehjælp til 26 familier med i alt 53 børn.

Og de var bare så glade for det. Det er fantastisk at være med til, for det gør en forskel for de familierKirsten Vandbæk, bestyrelsesformand for Børnenes Kontor om at give julehjælp

Kirsten Vandbæk måtte sætte sig ned og tænke tilbage på sin jul, da hun var barn for at lave en liste over de ting, der skal gives til udsatte familier i julehjælp. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Gik over til indkøbsposer

Førhen blev der delt gavekort ud, men i 2015 gik Børnenes Kontor over til at uddele mad, købt i Føtex og Rema 1000.

- Jeg måtte simpelthen sætte mig ned og tænke tilbage til min barndoms jul, for at kunne lave en liste over, hvad børn skal bruge sådan en aften. Og det blev til alt, hvad hjertet begærer. Med and, flæskesteg, risalamande, alt undtagen skrællekartofler. Sidste år blev det så pakket i to brandfyldte indkøbsposer fra Rema. Vi skal jo også tænke over værdigheden, og ingen kan se, at man har fået julehjælp, når man kommer gående med to indkøbsposer, siger Kirsten Vandbæk.

Hun fortæller, at begge supermarkeder gjorde sit til at give lidt ekstra til julehjælpen, gav blandt andet indkøbsposerne gratis og Føtex lagde en kasse lakridskonfekt på 500 gram i uden beregning.

Annonce

Gør en forskel

Og Kirsten Vandbæk fik lov at støvsuge tilbudsaviserne, før de kom på gaden, så hun kunne få de 500 kroner pr. familie til at strække mest muligt.

- Så man kan godt mærke, at viljen til at give er til stede op mod jul, siger Kirsten Vandbæk.

Hun har været i kontakt med et par familier, der tidligere har modtaget julehjælpen, og som var tilknyttet fra Oust Mølleskolen, hvor Kirsten Vandbæk selv har arbejdet som lærer i nogle år.

- Og de var bare så glade for det. Det er fantastisk at være med til, for det gør en forskel for de familier, siger bestyrelsesformanden fra Børnenes Kontor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce