Annonce
Randers

Børneteater der tager børn alvorligt

"Elefantmanden" er en grum historie om et deformt menneske, der isoleres som et monster. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Randers Egnsteater, der lige nu er aktuel med Sigurd Barretts dramatisering af juleevangeliet, har i mange år produceret teater for små og store børn med væsentlige emner på hjerte. Vi lister en række af de mest populære forestillinger op på amtsavisen.dk.
Annonce

Randers: - Børn skal mærke, at vi tager dem alvorligt. At vi tør gå i clinch med de svære emner.

Sådan sagde instruktøren Kurt Bremerstent i en artikel på amtsavisen.dk i forbindelse med opsætning af børneforestillingen "Elefantmanden".

Og den udtalelse siger meget rammende, hvad teatrets sigte er: nemlig at lave teater til børn, også om svært tilgængelige emner. Det handler bare om at tage sit publikum alvorligt.

Bremerstent kom med sin udtalelse umiddelbart efter, han havde haft en prøveforestilling, hvor nogle Randers-børn fra en femte klasse havde været inde og se nævnte forestilling.

- Der var ro i lejren. Budskabet om at forholde sig til dét at være anderledes, gik rent ind, tilføjede han.

Og "Elefantmanden" er da også en drabelig historie om Joseph Carey Merric - manden med den deforme krop, der fra sin barndom blev udstødt, hånet og latterliggjort. Han var så hæslig, at han altid havde en pose over hovedet, når han gik på gaden.

Som voksen blev han vist frem som en sensation af en markedsgøgler, der tjente penge på hans grimhed. Elefantmanden blev reddet af en læge, der fik ham anbragt på et hospital. Spørgsmålet var, om man gjorde manden en tjeneste ved at installere ham på et hospital. Han var jo stadig en outsider.

"Elefantmanden" blev spillet stationært på Randers Egnsteater og røg derefter på landevejen og har som alle andre forestillinger, som teatret selv producerer, spillet rundt omkring på landets spillesteder.

Læs mere om forestillingen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce