Annonce
Randers

Bøvl med byggeri: Åbningsdatoen for Hal 4 udskudt endnu en gang

Hal 4 skulle have været åbnet for byens idrætsliv mandag 9. december. Nu er en ny dato i spil. Foto: Anne Myrup Pedersen
Først var det august, så december. Nu er åbningen af den meget omdiskuterede hal ved Randers Arena udskudt til 9. januar 2020.
Annonce

Randers: Oprindelig skulle den meget omdiskuterede nye hal ved Randers Arena, den såkaldte Hal 4, have været klar til brug i august i år.

Den tidsplan holdt ikke på grund af problemer med godkendelse af hallens tag, ligesom brandsikkerheden voldte store problemer for totalentreprenøren Max Bögl.

I juni annoncerede direktør i Randers Arena, Gitte Nørgaard, så, at hallen ville åbne mandag 9. december. Men heller ikke den dato holder.

Åbningen er nu udskudt til torsdag 9. januar 2020, fortæller Gitte Nørgaard.

Hun henviser til, at årsagen skal hentes hos totalentreprenøren Max Bögl. Randers Amtsavis har henvendt sig til kommerciel direktør Dennis Madsen for en forklaring, men han er ikke vendt tilbage.

For Randers Arena får udskydelsen af åbningen af Hal 4 konsekvenser for planlægningen omkring julen.

- Der bliver noget arbejde med at flytte rundt på nogle ting. Det er ikke bare lige... Men der er heldigvis tale om arrangementer, der kan flyttes med, siger Gitte Nørgaard.

Annonce

Broget forløb

Forløbet omkring Hal 4 har været temmelig broget.

Blandt andet har totalentreprenøren Max Bögl anlagt en voldgiftssag mod Arena Randers med krav om 12 millioner kroner som erstatning for merudgifter. Striden står om udgifter til tagkonstruktionen, lydisolering af hallen og forsinkelser af hele byggeriet, der kommer til at koste entreprenøren dagbøder på over fem millioner kroner.

En del af voldgiftssagen er forsinkelsen, som for en stor dels vedkommende hænger sammen med, at Max Bögl ikke kunne levere en brandsikkerhed, der kunne godkendes af Randers Kommune.

Undervejs har der også været politisk blæst om halbyggeriet, fordi Randers Idrætshaller anmodede Randers Kommune om at udstede en garanti på 10 millioner kroner, i fald en voldgiftssag rejst af totalentreprenøren tabes. Dertil et rente- og afdragsfrit lån på ligeledes 10 millioner uanset udfaldet af sagen til dækning af eventuelle tab samt omkostninger ved sagen.

Udover hjælp til at tackle en eventuel millionregning efter voldgiftssagen bad Randers Idrætshaller om en ekstra bevilling på knap 5,2 millioner kroner til genetablering af p-pladsen ved hallerne.

Den kritiske omtale af økonomien i hal-byggeriet tog fart i slutningen af august i år, da de tre byrådsmedlemmer fra Beboerlisten, Velfærdslisten og Enhedslisten meldte ud, at de ikke ville være med til at redde hallen med ekstra kommunale bevillinger.

Embedsmænd i kommunen udarbejdede en redegørelse til byrådet, hvor det blev gjort klart, at en konkurs truede, hvis ikke kommunen fandt ekstra millioner til hallen.

På et byrådsmøde 7. oktober stemte 28 af 31 byrådsmedlemmer for at give et ekstra tilskud på 5,2 millioner kroner, garanti for et lån på 10 millioner kroner samt en række andre tiltag, der skal holde hånden under økonomien i Hal 4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

Annonce