Annonce
Randers

Baboonwire er Fischers frirum uden for banen

Foto: Lars Rasborg

Fremtid. Alexander Fischer har ved siden af fodboldkarrieren i Randers FC etableret virksomheden BaboonWire, som udbyder et online kalendersystem til computer, tablet og smartphone. Han håber, at arbejdet med iværksætteri og eget firma kan være med til at spore ham ind på, hvilken vej han skal gå, når støvlerne engang lægges på hylden.

Annonce

De fleste kender nok fodboldspilleren Alexander Fischer som ham, der drøner op og ned ad kanten i enten højre eller venstre side af banen i Randers FC. Men der er formentlig ikke så mange, der kender ham som ung iværksætter med eget firma og CVR-nummer.

Alexander Fischer nyder at arbejde med at markedsføring og promovering af sin virksomhed. Foto: Lars Rasborg

Sidste år grundlagde han virksomheden BaboonWire, som udbyder et fælles online kalendersystem, der gerne skal gøre det nemmere for folk at holde styr på aftaler, begivenheder eller aktiviteter.

Idéen udsprang, da Alexander Fischer op til sommerferien sidste år fik det traditionelle femsiders træningsprogram på papir med hjem fra Randers FC's fysiske stab, som han skulle træne ud fra i pausen, så formen blev holdt ved lige, inden den nye sæson startede.

Papirene skulle han så huske at have med i kufferten, når han rejste på ferie i udlandet eller besøgte venner og familie på Sjælland.

»Jeg tænkte: »Vi lever i 2013, hvor det hele foregår over computer, tablet og smartphone. Det måtte da være muligt at lave en eller anden form for mobilvenlig, online kommunikation, som træningsprogrammet kunne komme ind på i stedet for i et Excel-regneark. Det ville være meget nemmere«,« fortæller Alexander Fischer, da ErhvervsMagasinet møder ham i hjemmet på Rossinisvej i Over Hornbæk.

Han tog kontakt til sin gode ven Simon Wandt, som han både har spillet fodbold og gået på handelsskolen sammen med, og fortalte ham idéen om at lave et online-system, som kunne anvendes i en klub eller forening, hvor brugeren hverken skulle være den store it-nørd eller sætte for meget tid af til at komme i gang med kalenderen.

Det skulle være sådan, at den kalenderansvarlige fik et login og hurtigt og nemt kunne lave planen og sende den ud til de andre brugere.

»Det skulle være lettilgængeligt. Jeg tror, at hvis det bliver for avanceret, så taber man mange kunder på vejen,« siger Alexander Fischer, som også fandt ud af, at online kalendersystemet kunne bruges til små og store virksomheder, da hans kæreste, som er ansat i en tøjbutik i Aarhus, kom hjem med en 16-ugers arbejdsplan. På papir.

Simon Wandt syntes godt om Fischers idé, og de to kammerater brugte så efteråret på at få udviklet den software, som skulle bruges til de forskellige online platforme.

De brugte også tid på at få styr på de juridiske regler. Handelsbetingelser. Betalingssystem. Samt en hjemmeside, Baboonwire.com, hvor folk kan oprette sig og abonnere på kalendersystemet.

»Det tog længere tid med at få tingene på plads, end jeg havde regnet med. Det var en længere proces, fra vi kom med det første oplæg til en programmør, og til det var, som vi gerne ville have det. Vi rettede det nok til fire-fem gange, inden den var der,« husker Alexander Fischer.

»Det, som også tændte os, var, at der ikke er så mange begrænsninger i systemet. Man kan udvikle det ad forskellige veje, og det er nemt hele tiden at bygge på.«

Selvom online kalendersystemet både kan bruges i foreninger, organisationer, virksomheder eller privat, valgte Simon Wandt og Alexander Fischer fra starten at satse på foreninger og klubber, hvor en ungdomstræner for eksempel bruger systemet til at planlægge træninger og aktiviteter, som derefter ryger direkte ind på børnenes eller forældrenes mobiltelefoner.

»Vi har begge et stort netværk i foreningslivet og kender verden indefra,« siger Alexander Fischer, som fortæller, at man som bruger stadig kan lave et udskrift af kalenderen, hvis man ønsker det.

På udskriften er også en QR-kode. Hvis man scanner den med sin mobiltelefon, bliver man automatisk tilknyttet kalenderen.

Det skal lige nævnes, at det kun er den kalenderansvarlige, som betaler et beløb for at købe systemet. De brugere, han eller hun så tilknytter kalenderen, skal ikke betale noget for systemet.

27-årige Alexander Fischer kom til Randers FC i sommeren 2009, da han skiftede fra Lyngby Boldklub.

»Da jeg spillede i Lyngby, var jeg kontorelev i et firma, som sælger Playboy-sko. Jeg elskede at komme derud for at få mine tanker lidt væk fra fodbolden,« husker Alexander Fischer, som også har taget en toårig hg-uddannelse.

Da han flyttede til Randers, kom han længere væk fra venner og familie. Det gav en masse fritid, hvor tiden i starten ofte blev brugt ved computeren eller med en Playstation-konsol i hænderne foran fjernsynet.

»Mange af vores dage i Randers FC slutter ved 13-14-tiden, så det er lange eftermiddage, hvor man ikke altid har så meget at give sig til,« erkender Alexander Fischer, som i første omgang begyndte at undersøge, om han skulle tage sig en uddannelse. Men han havde svært ved at finde ud, hvad han egentlig skulle begynde at læse.

»Jeg har altid haft en drøm om at lave en eller andet form for iværksætteri og have mit eget,« siger Alexander Fischer, som pludselig med BaboonWire så en god chance for at lave noget interessant ved siden af spillet på grønsværen.

Et projekt, der heller ikke stjæler for meget fokus fra hans primære arbejde i den lyseblå spilledragt i Randers FC.

»Det var bare med at springe ud og prøve det. Går det ikke, så går det ikke. Vi har da puttet penge i det, men ikke så meget, så jeg ville gå på røven, hvis jeg valgte at stoppe igen.«

Alexander Fischer synes, at det har været sindssygt spændende at prøve sig selv af på den her erhvervsmåde.

»Det er nok et frirum for mig. Både når det går godt og skidt med fodbolden, synes jeg, det er dejligt at komme hjem og arbejde med virksomheden. Jeg synes, der er god plads til begge dele. Det giver mig måske også en afklaring på, hvad det er, jeg vil bruge tiden på fremover. Er det iværksætter, jeg gerne vil være? Eller er det noget andet,« siger han.

»Arbejdet med BaboonWire har allerede givet mig masser af erfaring. Da vi startede, vidste jeg ikke ret meget om, hvad projektet indebar. Der er utroligt mange ting, man skal tage højde for, som jeg ikke tænkte over. Men jeg har fundet ud af, at jeg elsker at lave markedsføring og promovering. Arbejde med, hvordan man kan komme »ud« med produktet,« lyder det fra Alexander Fischer, som faktisk prøver online kalendersystemet af i Randers FC, hvor holdets fysiske trænere bruger BaboonWire og på den både har direkte kontakt til spillernes mobiltelefoner, computere eller tablets.

»Jeg har fået en god feedback fra klubben. Spillerne sætter også pris på det,« siger Alexander Fischer, som også oplever, at mange af holdkammeraterne spørger ind til, hvordan det går med firmaet. De synes, det er fedt, at han tør springe ud i det og prøve det af.

»Der går næsten ikke en bustur eller en dag i omklædningsrummet, hvor vi ikke snakker om, hvad folk skal lave, når vi er færdige med karrieren. Folk kommer med mange idéer til alt muligt, men det er de færreste, som springer ud i det. Når jeg sidder og lytter i omklædningsrummet, så oplever jeg, at der er rigtig mange, som har det ligesom mig, men som måske ikke tør springe ud i det. Det er synd, at alle de her gode idéer ikke kommer ud.«

Alexander Fischer er tilfreds med, hvordan det er gået med at få solgt de forskellige abonnementsudgaver, som BaboonWire tilbyder.

»Men jeg vil da lyve, hvis jeg sagde, at vi svømmede i brugere. Alle abonnementer er gratis den første måned, så det er hele tiden spændende at se, hvor mange som fornyer sig. Jeg sidder dagligt og ser på, hvordan det går,« smiler Alexander Fischer.

BaboonWire er desuden udkommet i en engelsk og svensk udgave, men indtil videre har Alexander Fischer og Simon Wandt ikke brugt ret meget tid på at reklamere for online kalendersystemet ud over på de sociale medier. Det har der endnu ikke været tid til.

»Jeg har lavet en lang liste over mulige ting, jeg kan gøre, og hvor systemet kan passe ind,« siger Alexander Fischer, som også vil bruge foråret på at overveje, om der skal nye kræfter ind i foretagendet.

Indtil videre er planen nemlig, at han fra sommer overtager hele firmaet, idet Simon Wandt, som i øjeblikket læser på et universitet i Liverpool, har fået tilbudt en stilling, som kommer til at tage hele hans tid fra juni.

»Jeg håber, at jeg har mange år endnu på fodboldbanen, men det er klart, at jeg tænker over, hvad der skal ske bagefter. Også fordi jeg ikke har den store uddannelse at falde tilbage på. Så mine overvejelser med BaboonWire har også været, at jeg skal finde ud, hvad jeg vil bagefter. Finde ud af, om det er den her vej, jeg vil gå efter fodbolden.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce