Annonce
Østjylland

Badesæson reddet: Forsvunden badebro kommer alligevel tilbage

Her er broen ved Ajstrup Strand. Det er samme træ og galvaniseret stål, som den nye badebro ved Hørhaven opføres i. Foto: Aarhus Kommune
Rådmand Bünyamin Simsek har på rekordtid fundet penge til badebroen ved stranden i Hørhaven, siden det søndag kom frem, at broen ellers var droppet.
Annonce

AARHUS: I fem årtier har århusianerne kunnet tage en dukkert fra badebroen ved stranden nedenfor Hørhaven. Derfor var mange rystede over, at den ikke blev sat op i år. Men det gør broen så alligevel.

Stiftstidende skrev om den manglende badebro søndag. Det kom bag på mange, og der blev blandt andet etableret en Facebook-gruppe for at få badebroen tilbage.

Siden er det gået særdeles stærkt. Rådmand for Teknik og Miljø-afdelingen, Bünyamin Simsek (V) rykkede, efter at have læst artiklen. Nu er der blevet fundet penge til ikke bare en badebro. Men en 20 meter lang bro, der skal stå nedenfor Djævlekløften – eller rettere Hørhaven, som området hedder.

- Efter artiklen i Stiften blev jeg kontaktet af blandt andre min partifælle i byrådet, Hans Skou, og debattøren Thomas Kold og flere andre. Beløbet, som vi nu har fundet, er så overskueligt, at det ikke ville stå mål med de oplevelser, århusianerne ville gå glip af ude i naturen uden badebroen, siger Bünyamin Simsek.

- Aarhus skal være en god by for alle, og derfor er det vigtigt, at vi prioriterer tilgængeligheden højt. Derfor har jeg bedt forvaltningen om at sørge for, at vi snarest muligt sætter en ny badebro op ved Hørhaven, siger Venstres rådmand.

Den gamle træbro nedenfor de 86 trappetrin fra Hørhaven og ned til stranden var slidt. Det var en af årsagerne til, at den blev droppet før denne badesæson. En anden var, at det var yderst besværligt at tranportere borens plankedæk ned ad de stejle trapper.

Her skal den nye badebro ligge. Fotoravn
Annonce

Sådan vil broen tage sig ud

Men nu bliver der ingen transport, for der er i huj og hast handlet, så broen skal stå der hele året.

Det bliver en bro tilsvarende den, der står ved Ajstrup. Både i design og opbygning. Broen bliver 20 meter i lang.

Da broen skal stå der hele året, bliver den lidt højere end de fleste andre badebroer. Det sker af hensyn til både de til tider voldsomme bølger fra Molslinjen og vinterstormene. Med den ekstra højde er der taget højde for, at brodækket ikke bliver slået i stykker.

Der bliver samtidig monteret en rampe med skridsikre striber, så man uanset vejret kan komme op på broen. Selve brodækket er i fyr, mens stolperne i vandet er af galvaniseret stål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce