x
Annonce
Sport

Bag om Årets Sportsnavn: En dag bliver han verdensmester

Tidligere Europamester, Mikkel Caprani (i midten), modtog prisen på vegne af Mikkel Haarup. Foto: Annelene Petersen

16-årige Mikkel Haarup blev lørdag aften udråbt som Årets Sportsnavn i Randers efter en stor sæson på den internationale scene. Den tidligere Europamester Mikkel Caprani, der har trænet Haarup, er overbevist om, at motocrosstalentet kan gå hele vejen og ende øverst på VM-skamlen.

Randers: En stor sæson med guld for hold og sølv individuelt ved junior-VM indbragte lørdag aften Mikkel Haarup den prestigefyldte pris som Årets Sportsnavn 2017 i Randers, men vi har formentlig kun set begyndelsen til en stor international karriere for det 16-årige motocrosstalent fra Randers Motor Sport.

Det vurderer Mikkel Caprani, tidligere dansk landstræner i motocross, som har kendt og i en lang periode trænet Haarup, siden denne var ni år.

Derfor var det også naturligt, at netop Caprani modtog prisen som Årets Sportsnavn på vegne af Haarup ved Sportsfesten i Arena Randers. Haarup var forhindret i at deltage på grund af et løb i Italien. Men han havde sendt en takkevideo, hvor han udtrykte sin stolthed over at have vundet prisen.

Spørger man Caprani, er der dog mere i vente for Haarup, der i dag er bosiddende og på kontrakt i Belgien, hvor han satser alt på en professionel karriere.

- Vi kan forvente os rigtig meget af Haarup i fremtiden. Han er en fighter, som ikke er kommet dertil, hvor han er i dag, på sit talent. Selvfølgelig har han talent, men han er mere en slider end et naturtalent. Han har det drive i sig, at når de andre træner en time, så træner han halvanden.

- Alle store talenter ved i dag, hvordan man skal træne rigtigt, men ikke alle vil give det den ekstra skalle. Men det vil Mikkel, og derfor er jeg sikker på, at vi en dag kommer til at se ham som verdensmester, lyder de store ord fra Caprani, der selv blev Danmarks første Europamester nogensinde i 250-klassen i 1993.

Annonce
Mikkel Haarup er i dag bosiddende i Belgien, hvor han er tilknyttet et af verdens førende teams. Pressebillede

Satser alt på motcross

Da Caprani første gang stiftede bekendtskab med Mikkel Haarup, kunne han hurtigt se, at den dengang 9-årige motcrosskører havde ekstraordinær fart i cyklen.

Men han kunne også se, at Haarup havde brug for at forbedre sin teknik. Derfor introducerede han Haarup for nye træningsmetoder, hvilket familien lige skulle vænne sig til.

- Mikkel har altid kørt rigtig stærkt, men han manglede på det tidspunkt at få den tekniske del med. Derfor talte jeg med ham og familien om, at han skulle træne på en anden måde. Jeg vil ikke sige, at vi havde en masse kampe om det, men det er klart, at det var noget andet, end de havde været vant til. Men de kunne jo også godt se, at han blomstrede med det, siger Caprani, som fortsat er i ugentlig kontakt med familien Haarup.

I dag er Mikkel Haarup tilknyttet et af verdens bedste teams i Belgien, og han går ud af skolen til sommer.

- Mikkel har et rigtig godt bagland og team bag sig. Det næste års tid eller to vil han satse fuldt ud på motocross og se, om han kan køre sig til en kontrakt med en fast løn, siger Mikkel Caprani.

Mikkel Haarup er til denne sæson rykket op i 250-klassen, hvor der er hård konkurrence, men Caprani vurderer, at Haarup er en af ti kørere, som har en chance for at køre med om EM-titlen i år.

Med prisen som Årets Sportsnavn følger en check på 20.000 kroner. Det er Randers Amtsavis, Sparekassen Kronjylland og Randers Talent & Elite, som står bag prisen, der har været uddelt under forskellige navne siden 1958.

De øvrige nominerede var svømmeren Thor Bruunsgaard, håndboldspilleren Christian Olesen samt Randers Cheerleaders.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Randers

Hvordan holder man påskefrokost sammen hver for sig? Få tip til både teknologi og kreativitet

Annonce