Annonce
Sport

Bag om bruddet: Metoo-sag kostede Haysen jobbet i AGF

Hans Jørgen Haysen skal alligevel ikke være sportschef i AGF. Foto: André Thorup
Det er tilsyneladende en sag om påståede krænkelser mod en yngre kvinde, som betyder, at århusianerne nu skal på jagt efter en ny sportschef.

FODBOLD: Hans Jørgen Haysen nåede aldrig at møde ind på jobbet som sportschef i AGF.

Mandag, dagen efter 3-3-mosleriet i Parken, skulle officielt have været første arbejdsdag for den nyansatte sportslige leder på Fredensvang, og denne avis havde da også en løs interviewaftale med hovedpersonen efter formiddagens korte træningspas, men han meldte sig syg få timer inden, så det blev udskudt.

Nu bliver der aldrig et interview med Hans Jørgen Haysen som AGF-sportschef.

Annonce

Torsdag morgen, få timer efter endnu en højdramatisk kamp i Superligaen, sendte AGF nemlig en kortfattet fondsbørsmeddelelse ud, hvori der stod, at den tidligere Sønderjyske-sportschef alligevel ikke tiltræder i AGF: ”Årsagen skyldes private og personlige forhold hos Hans Jørgen Haysen, og har intet med AGF at gøre”, stod der.

Flere kilder oplyser dog til avisen, at det skulle være en alvorlig metoo-krænkelsessag, der er årsag til, at Haysen nu alligevel ikke starter hos AGF.

Kendt til det i en uges tid

I forbindelse med skiftet til AGF blev Haysen portrætteret på tv, og ifølge avisens oplysninger, skulle en ung kvinde, der tidligere var ansat i Sønderjyske efterfølgende have kontaktet både Sønderjyske og AGF med alvorlige beskyldninger om krænkelser begået af Hans Jørgen Haysen. Påstandene fra kvinden har begge klubbers bestyrelser modtaget skiftligt.

De påståede krænkelser skal - ifølge kvinden - have foregået over en længere periode, mens hun var ansat i klubben.

Kvinden er i dag sygemeldt fra sit nuværende job.

Sagen skulle være af en sådan karakter, at AGF meget hurtigt besluttede, at klubben på ingen måde kunne fortsætte det samarbejde, som reelt aldrig nåede at komme i gang.


Flere kilder oplyser dog til avisen, at det skulle være en sag af metoo-lignende karakter, der er årsag til, at Haysen nu alligevel ikke starter hos AGF.


Ifølge avisens kilder skal AGF have kendt til sagen i godt en uge, men klubben ville have de to vigtige kampe mod FCK og FCN overstået, inden beslutningen om at opsige samarbejdet med Haysen blev meldt ud.

Dermed har klubben nu været uden sportschef i over tre måneder – Peter ”PC” Christiansen blev suspenderet sidst i november måned, da han meldte ud, at han havde indgået en aftale med FC København fra 1. april – og dermed skal administrerende direktør Jacob Nielsen nu igen i arbejdstøjet, ud for at sondere terrænet, hurtigst muligt finde en afløser.

Det er ikke bare noget, man sådan lige gør, for de gode sportschefer hænger ingenlunde på træerne derude. Det ved Nielsen af erfaring. Senest tog det ham godt to måneder at lande en aftale med Haysen. Den er så revet midt over nu.

Trods gentage forsøg har det ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Sønderjyske, Hans Jørgen Haysen eller AGFs ledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce