Annonce
Sport

Bager måtte i tandlægestolen efter premieren: Det er faktisk helt skidt

Ifølge Superligaens officielles statisikker har Randers FC's Jonas Bager vundet fjerdeflest luftdueller af alle spillere i Superligaen. Her kommer han højere end Hobros Djiby Fall i begyndelsen af efteråret. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I begyndelsen af anden halvleg i forårspremieren mod AaB knækkede Jonas Bager sin ene fortand. Krigeren spillede kampen færdig, men han måtte en tur til tandlæge dagen efter, og på søndag stiller han op mod FCK med beskyttelse.

Randers: Jonas Bager hører absolut til blandt de mest hårdføre i Superligaen.

Den 21-årige forsvarsspiller trækker sig aldrig i duellerne, om det så koster en bule i panden, en albue på kindbenet eller sågar en rokketand.

I begyndelsen af anden halvleg i forårspremieren mødte Bagers tandsæt skulderen på hjemmeholdets Tom Van Weert.

Han blev på banen i alle 90 minutter i sejren på 3-0, men efterfølgende undersøgelser har vist, at forsvarsspilleren pådrog sig en alvorlig tandskade i duellen.

- Det er faktisk helt skidt. Den sad underligt resten af kampen, og det er desværre fordi, at den er knækket oppe i roden. Jeg har været til tandlæge og fået sat en ståltråd på mine forreste tænder for at holde tanden på plads, men på sigt skal jeg have en kunstig tand, lyder det fra Jonas Bager, der brugte mandag formiddag i tandlægestolen i stedet for at møde ind i klubben med holdkammeraterne.

Forsvarsspilleren løb rundt med smerter i tanden efter sammenstødet, men selve tandsmerterne var faktisk ikke det største problem.

- Det mest ubehagelige var faktisk, at jeg ikke rigtig kunne lukke min mund, fordi tanden var skubbet tilbage. Jeg overvejede, om den på en eller anden måde kunne skubbes på plads under kampen, men det har vi vist ikke lige hænderne til at gøre i klubben. Jeg havde måske trukket en udskiftning, hvis vi havde været foran 3-0, da det skete, men der stod 0-0, og vi skulle vinde den kamp, fortæller forsvarskrigeren.

Annonce

Ikke første gang

Jonas Bager har altid gået ind i sine dueller med fuld appel, og faktisk var tandskaden i Aalborg heller ikke den første for forsvarsspilleren.

Da han gjorde sig på Randers FC's U17-hold, var han ude for en lignende episode.

- Jeg flækkede mine fortænder som ungdomsspiller, og den gang var jeg igennem utallige tandlægebesøg med rodbehandlinger og fik lavet noget kunstigt tand, fortæller Jonas Bager.

Der har ikke været problemer med tandsættet de seneste år, men søndagens episode i Aalborg har fået forsvarsspilleren til at overveje en permanent tandbeskytter.

- Jeg burde nok egentlig have spillet med beskyttelse efter den første skade, men der har jeg nok været lidt kålhøgen. Det rammer mig nu, så jeg tror, at jeg kommer til at spille med tandbeskytter i fremtiden. Jeg kommer i hvert fald ikke til at trække mig i duellerne, fastslår Jonas Bager.

En speciallavet beskytter når dog ikke at blive klar til kampen mod FC København på søndag, men Bager forsikrer, at det ikke bliver en hindring for at stille op til slagsmål mod de københavnske angribere.

- Jeg er klar på søndag, men det kan godt være, at det bliver med en eller anden alternativ form for beskytter. Tanden er desværre stadig for løs til, at man kan tage en afstøbning til en decideret tandbeskytter, siger Jonas Bager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Randers FC-optakt: Navne, noter og bud på startopstilling mod Hobro

Annonce