Annonce
Randers Cimbria

Bakken Bears sikrer matchbold: Storspillende Burgess var ikke nok

Dee Franklin kom aldrig ind i kampen i Vejlby-Risskov Hallen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Med 18 point, ni assists og otte rebounds gjorde Charlie Burgess et ihærdigt forsøg på at sikre Randers Cimbria en matchbold i semifinaleserien mod Bakken Bears, men efter en sejr på 99-84 er det bjørnene, som kan afgøre serien på mandag i Arena Randers.

Randers: De færreste vinder to gange i en sæson over Bakken Bears.

Men efter en fantastisk flot offensiv præstation før pausen i semifinaleseriens kamp to, var det præcis, hvad Randers Cimbria formåede i mandags og dermed udlignede serien mod de forsvarende mestre.

I begyndelsen af december blev Randers Cimbria det første hold til at slå bjørnene i denne sæson, men få uger senere svarere aarhusianerne så igen med en syngende lussing i form af en sejr på 115-85.

Bakken Bears har kun én gang i den her sæson tabt to kampe i træk, da et europæisk nederlag blev efterfulgt af et pokalexit mod Horsens IC, og skærtorsdag sørgede guldfavoritterne for, at to nederlag i træk stadig er et enkeltstående tilfælde.

Med en sejr på 99-84 sikrede de sig en matchbold i Arena Randers på mandag, men modsvaret på mandagens nederlag var på ingen måde ligeså markant som sidst.

Randers Cimbria gav dem kamp i Vejlby-Risskov Hallen, som få hold har formået at gøre det i den her sæson, men hjemmeholdets Darko Jukic og Thomas Lærke sikrede bjørnene matchbolden med storspil i fjerde periode.

Annonce

Kampen i tal

3. kamp i semifinaleserien

Bakken Bears - Randers Cimbria 99-84 (43-40)

Periodecifre: (25-18), (18-22), (29-22), (27-22)

Randers Cimbria: Charlie Burgess 18, Chris Nielsen 17, Devon Thomas 16, Brantley Bynum 15, Rasmus Bach 11, Marinus Mouboe 4, Dee Franklin 2 og Casper Stage 1.

Bakken topscorere: Darko Jukic 22, Michel Diouf 19, Thomas Lærke 18.

Rebounds: Bakken 44, Randers Cimbria 31.

Burgess-show

I en rodet start indledte Charlie Burgess med tre point for Randers Cimbria, og det blev starten på en forrygende første halvleg for forwarden.

Med 13 point, seks rebounds og fem assists var han den store på Cimbria-mandskabet i første halvleg, hvor også Rasmus Bach leverede et godt indhop med et par stærke rebounds og syv point.

I Arena Randers i mandags lavede holdene uvirkelige 59 point alene i første periode, men det var på ingen måde tilfældet i torsdagens kamp.

Begge mandskaber bød ind med forcerede boldtab, men hjemmeholdets 208 centimeter høje Michel Diouf herskede under kurven, og det bragte hjemmeholdet i teten.

Mens randrusianerne kæmpede med for dårlige skudprocenter trak hjemmeholdet fra, og da Darko Jukic sendte sin tredje trepointsscoring i kurven til en 12-pointsføring i anden periode, så det svært ud.

Devon Thomas og Chris Nielsen spillede for anonymt, og de forsvarende mestre dækkede langt bedre op. Faktisk var det kun Charlie Burgess, som bjørnene ikke kunne styre.

Med hurtige offensive fødder og intelligente afleveringsfærdigheder satte han Brantley Bynum og Rasmus Bach op til scoringer, ligesom han selv fik sat nogle flotte treere, der holdt de forsvarende mestre i snor.

Et ulige matchup

Kun 43-40 var hjemmeholdet foran ved pausen, men så sluttede kapløbet også efter pausesnakken.

Devon Thomas kom ud med en langt større lyst til at tage ansvar, og på fornem vis svævede han også bolde op i kurven og satte tre point, men Bakken Bears kom bare ud i et uhyggeligt tempo og med klinisk præcision.

På få minutter blev pauseføringen på tre point til 17 point, og det forspring fik Cimbria-mandskabet aldrig hentet.

Dee Franklin spillede med forfærdelige procenter, og Chris Nielsen nåede heller aldrig de højder, hvor han befinder sig, når han er bedst.

Det var Devon Thomas og Charlie Burgess mod de forsvarende danske mestre. Et ulige matchup, som Chris Nielsen forsøgte at udligne ved at tage ansvar med et par lange treere, men det var ikke nok til at forhindre en matchbold til bjørnene.

De kan booke finalebilletten, hvis de formår at hente sejren i Arena Randers på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Annonce