Annonce
Østjylland

Ballade i ulvekritisk forening: Bestyrelsesmedlem smækker med døren

Lis Rytter var initiativtager til foreningen Ulvefrit Danmark. Nu har hun valgt at trække sig. Foto: TV2 Østjylland

Lis Rytter, der var med til at starte en lokalafdeling i Østjylland, har valgt at trække sig i protest mod den nyvalgte formand af Ulvefrit Danmark Steffen Troldtoft.

Lis Rytter, som er en af initiativtagerne bag foreningen Ulvefrit Danmark og med til at starte en lokalafdeling i Østjylland, trækker sig i protest mod foreningens nyvalgte formand Steffen Troldtoft.

Det skriver TV2 Østjylland.

Steffen Troldtoft er relateret til den mand, der er dømt for at have skudt en ulv i Vestjylland.

- Vi kan ikke stå og sige, at vi er imod selvtægt og så samtidig have en formand, der bliver sat i forbindelse med nedskydning af en ulv, siger Lis Rytter til TV2 Østjylland.

Steffen Troldtoft har aldrig været sigtet i sagen om nedskydning af ulven. Alligevel mener Lis Rytter, at det er et galt signal at sende.

- Det handler om, hvordan folk opfatter det. Vi skulle jo arbejde for at loven bliver lavet om. Ikke støtte selvtægt. Vi bliver utroværdige, siger hun.

Annonce
Et vildtkamera fangede den 5. august dette billede af en vild ulv i området omkring Bønnerup, Glesborg og Tranehuse. Foto: Lars Kejser

Det handler om andre ting

Formanden Steffen Troldtoft afviser kritikken. Han mener ikke, at det er derfor, at Lis Rytter har forladt foreningen.

- Min opfattelse er, at det er på grund af uoverensstemmelser om, hvordan man skal drive organisationen, siger Steffen Troldtoft, formand i Ulvefrit Danmark.

På trods af, at en mand er dømt for ulovligt at have skudt og have dræbt en ulv, mener Steffen Troldtoft, at diskussionen om selvtægt er håbløs.

- Jeg kender ingen, der har begået selvtægt. Det er tåbeligt, og det giver ingen mening, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Agesen efter hektisk afslutning mod tophold: - Jeg var rasende

Annonce