Annonce
Randers

Banedanmark er gået i gang med kæmpeprojekt i Randers: Se her hvornår du bliver berørt af brobyggeriet

Lige nu er Banedanmark i gang med at lave en ny, midlertidig vej ved Hvidemøllevej. Det er kun første skridt i et stort anlægsarbejde, der vil ændre adgangsforholdene til området markant. Foto: Annelene Petersen
Broen over jernbanen ved Hvidemøllevej rykkes 50 meter. Projektet vil være helt færdigt om et års tid.

Randers: Banedanmark har sat gravkøerne i sving til et stort projekt ved Hvidemøllevej i Randers, der vil vare et helt år. Lige nu etableres den midlertidige vej, som vil gøre det muligt at have trafik over broen i hele anlægsperioden.

Jernbanenettet skal elektrificeres, og broen over Hvidemøllevej er for lav til, at de kommende master og ledninger kan gå under den. Derfor skal den væk.

I stedet kommer der en ny bro, der flyttes 50 meter, så den vil ramme Vestervold - noget, der længe har været et stort ønske hos Randers Kommune. Ved at flytte den nye bro 50 meter i forhold til den nuværende placering, kommer der et fire-benet kryds i stedet for to T-kryds tæt på hinanden. Det vil give en langt bedre afvikling af trafikken.

Annonce

Besked i e-boks

Banedanmark har etableret arbejdsplads på Hvidemøllevej 7 og lige nu er det kun, hvis man har ærinde på Hvidemøllevej, at man lægger mærke til, at der sker noget. Men snart lander en besked i e-boks hos beboerne i nærheden.

I slutningen af februar begynder ramningen af den første spuns . Det vil kunne høres og mærkes af naboer, og det vil Banedanmark advare om ved at sende nabobreve ud i en radius af 600 meter fra anlægsarbejdet. Det sker, cirka to uger uger før arbejdet begynder.

Banedanmark er i gang med at forberede et større anlægsarbejde på Hvidemøllevej, der vil være i gang det næste års tid og sætte sit præg på en del af byen. Foto: Annelene Petersen

Der skal rammes spuns til broen og dæmningen - det vil sige, at der graves store metalplader ned. Efterfølgende bygges broen og dæmningen til sporene.

Der skal også laves ny vej, helleanlæg, lyskryds og belysning for enden af Vestervold. Og så skal kirkemuren ved Randers Kloster bygges om og forstærkes.

Imens det arbejde står på, fra september til november, skal der laves omkørsler for enden af Vestervold, idet trafikken kun kan køre i én retning. Der vil også være helt lukket for trafik i perioder, blandt andet i løbet af nogle weekender.

Når broen er ved at stå klar, hæves krydset ved Vestervold, Jernbanegade og Tørvebryggen.

Den eksisterende bro til Hvidemøllevej fjernes, når den nye bro står klar, og så skal der laves parkeringspladser og andre opgaver, inden anlægget er helt færdigt.

Den nye bro, der skal etableres i forlængelse af Vestervold, forventes færdig i oktober 2021. Den eksisterende bro fjernes i november 2021, og anlægget står færdigt i januar 2022.

De to T-kryds skal laves om til ét kryds. Vestervold og Hvidemøllevej skal bindes sammen med et lyskryds. Det sker, når Banedanmark laver ny bro over Hvidemøllevej og flytter den 50 meter. Foto Annelene Petersen
Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce