Annonce
Randers

Faldefærdig rønne er blevet væltet på Århusvej: Inden året er omme har et nyt byggeri rejst sig på grunden

Der rives ned ryddes op på Århusvej 96, der skal huse den nye bygning. Foto: Lasse Kristoffersen
Nedrivningsarbejdet er allerede godt i gang. Huset, der tidligere lå på Århusvej 96 er væk, og nu skal grunden ryddes, så der kan blive plads til et nyt erhvervsbyggeri. De nye lejere forventer at kunne flytte ind til oktober.

Randers: Solceller, varmepumper, smart udluftning og ladestandere til bilerne ude foran.

De nye lokaler bliver så grønne som muligt, når bygningerne på Århusvej 96 står klar. Det lover Peter Lading Sørensen.

Han er direktør i Sparekassen Djursland, og det er ham, der har sat underskriften på lejekontrakten.

Annonce

- Siden jeg kom til som direktør, har vi prøvet at finde nogle lokaler i Randers, og det er svært, fortæller Peter Lading Sørensen.

Man må nemlig ikke uden videre flytte en bank ind i nogle lokaler, som ikke tidligere har huset en bank eller sparekasse.

I 2020 fusionerede Langå Sparekasse med Sparekassen Djursland og tog samtidig sidstnævntes navn.

- Langå Sparekasse lavede en Randers-afdeling for nogle år tilbage. De etablerede sig inde på Østervold i nogle super fine lokaler. Vi er rigtig glade for dem, men de er simpelthen for små, siger Peter Lading Sørensen.

Den manglende plads går både ud over personale og kunder.

Sådan kommer den nye bygning på Århusvej vil at se ud, når den står klar senere på året. Illutration: Randers Arkitekten

- Der er ikke rigtig plads til vores rådgivere, og slet ikke på den måde, som man gerne vil køre et pengeinstitut i dag. Når man endelig holder møde med kunderne, skal der selvfølgelig også være nogle kontorer, der er nemme at komme til, og det kniber det med. Der er to parkeringspladser, men man kan ikke finde derom, siger Peter Lading Sørensen.

- Vi har brugt noget tid - lad os sige det sådan - samme med Randers Kommune på at finde ud af, hvordan bygningen skal se ud, fortæller Peter Lading Sørensen.

Bygningen kommer til at ligge, så der blandt andet foran er en række parkeringspladser ud mod Århusvej. De bliver dog inddraget den dag, vejen bliver udvidet, men det efterlader stadig langt flere pladser, end Sparekassen Djursland på Østervold i dag har.

Her ses bygningen sydfra med midtbyen i baggrunden. Illustration Randers Arkitekten

- Pengeinstitutter i dag har ikke de samme behov, som man havde tidligere. Vi skal egentlig bare have en kontorbyggeri ligesom alle andre. Der kommer hverken kundebokse eller døgnbokse. Det er ved at være slut med det, siger Peter Lading Sørensen.

Der kommer heller ikke pengeautomat i bygningen. Det er et eksternt firma, der ejer automaterne, og kunderne kan bruge alle firmaets automater rundt om i byen.

- De kan både bruge vores 10 pengeautomater og automaterne hos alle mulige andre sparekasser, fortæller Peter Lading Sørensen.

Men først skal der lige bygges. For selvom banker ikke er så krævende, som de var tidligere, så tager nyt byggeri tid.

Peter Lading Sørensen forventer ikke at kunne tage de nye lokaler i brug før allersidst på året. Bygningerne står efter planen klar til oktober, og så skal personalet efterfølgende flytte ind.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce