Annonce
Sport

Barcelona-teenager skrev historie: Det hele går så stærkt

Isabella Bonotto/Ritzau Scanpix
Barcelona-spilleren Ansu Fati blev den yngste målscorer i Champions League-historien.

I en alder af 17 år skrev FC Barcelonas Ansu Fati tirsdag historie i Champions League-kampen mod Inter.

Med sin scoring til 2-1, der blev den afgørende i Barcelonas sejr, blev Fati den yngste målscorer nogensinde i den prestigefyldte klubturnering.

- Det er en drøm. Alt virker bare til at gå så stærkt. Jeg må bare gribe hver en chance, jeg får. Men man kigger bare rundt og tænker: Hvad er det, jeg har gjort?

- Jeg kombinerede med Luis (Suarez, red.), og da jeg scorede, blev stadion stille. Jeg er super glad, siger han ifølge uefa.com.

Ansu Fati kom ind i anden halvleg på et Barcelona-hold, der stillede op i kampen med et reservespækket mandskab uden profiler som Gerard Pique og Lionel Messi.

Det skyldtes, at Barcelona allerede før kampen var sikker på at snuppe førstepladsen i gruppen uanset udfaldet af kampen mod Inter.

Omvendt skulle Inter bruge en sejr for at sikre sig avancement i tilfælde af, at Dortmund vandt, som det tyske mandskab da også gjorde.

- At se Ansu Fati score var smertefuldt. Det dræbte os på enhver tænkelig måde, siger Inter-træner Antonio Conte efter nederlaget.

- Vi pressede på og skabte chancer for at komme foran 2-1. Jeg var også skuffet på vegne af fansene på San Siro. De støttede os fra start til slut og skabte en skøn stemning. Det skulle være endt anderledes, siger han.

Mens Barcelona og Dortmund er klar til ottendedelsfinalerne i Champions League, skal Inter spille knockoutkampe i Europa League i 2020.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Randers HK kan lære af Randers FC

Randers HK er stadig et af byens store varemærker. Anderledes kan konklusionen ikke være, efter at klubben i julen klarede frisag fra konkurs, som de i øvrigt også gjorde i julen for 15 år siden. Imponerende nok har mere end 250 borgere købt folkeaktier for mellem tre og 3,5 millioner kroner. Men der er også konverteret gæld til aktier for omkring 2,5 millioner kroner. Der er med andre ord hentet omkring seks millioner kroner over de seneste måneder. Det siger både noget om dybden af den økonomiske krise. Men det siger også noget om den særlige status, Randers HK stadig har her i byen. De fleste af landets håndboldklubber ville være druknet i så voldsom en sump, som Randers HK har arbejdet sig op af. Men den slags nær-døds-oplevelser skal man ikke igennem hverken hvert eller hvert andet år. Redningsaktionen har været en alvorlig omgang, som man skal være i stand til at lære af. Først og fremmest skal Randers HK have styr på butikken igen. Man kan poste nok så mange penge i trænerlønninger og spillerindkøb, men uden en professionel organisation, som er i stand til at sikre, at indtægterne følger med, kommer man ingen vegne. Her kan Randers HK lære meget af, hvordan Randers FC i sin tid blev bygget op fra bunden. Her startede man under Jacob Nielsens ledelse med en lille, men stærk organisation, som skabte et forretningsgrundlag for, at man kunne begynde at forfølge sine sportslige ambitioner. For mange klubber tager tingene i den modsatte rækkefølge. Rent sportsligt har Randers HK stadig fine forudsætninger. Klubben arbejder på at sikre et spillerbudget på tre millioner kroner i næste sæson, hvilket på papiret er nok til top 8. Men det kræver, at man rammer væsentlig bedre spillerindkøb for pengene, end tilfældet har været de seneste sæsoner. For nok har redningsaktionen vist, at Randers HK fortsat er en folkekær institution, som man ønsker at bakke op om her i byen. Men det er også en klub, som - pokaltitlen i 2016 til trods - har tabt for mange håndboldkampe de seneste fem år. Nu skal vi se, at Randers HK kan holde styr på pengene og leve op til det sportslige potentiale.

Randers FC For abonnenter

Midtjysk gulddreng klar til Kronjylland: Man skal gå efter muligheden, når den er der

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];