Annonce
Randers

Bare kom! Butikkerne i Randers City er SÅ klar til at tage imod kunderne på mandag

Nu er der udsigt til, at der atter kommer liv i Randers midtby. Både i butikkerne og på gader og stræder. Byen åbner igen på mandag. Arkivfoto: Annelene Petersen
Lige nu arbejder man på højtryk i Randers Cityforening og i butikkerne i midtbyen for at være klar til at imødekomme alle nye regler og krav, inden dørene åbnes for kunder på mandag. Citychef Mette Bræmer-Jensen glæder sig til, at der efter to måneder atter kommer liv i handelsbyen Randers.

Randers: - Det betyder enormt meget, og vi er glade, siger Mette Bræmer-Jensen, chef for Randers Cityforening - efter meddelelsen på pressemødet onsdag formiddag, hvor politikerne på Christiansborg gav grønt lys for, at butikkerne må åbne fra på mandag.

Mette Bræmer-Jensen understreger, at butikkerne er klar til at tage ansvaret for, at det bliver trygt og sikkert at handle - ganske som i efteråret.

Lige nu arbejder foreningen og butikkerne på at sætte sig ind i reglerne for afstand, antal kunder i butikken og andre krav, der gælder fra på mandag.

- Vi synliggør kravene med skilte. Og laver pile i gågaderne for at opfordre folk til at holde til højre. Det er ikke et krav, men er ment som en hjælp til, hvordan man kan færdes trygt, siger Mette Bræmer-Jensen.

Hun opfordrer kunderne til at være opmærksomme på det maksimale antal kunder, der må være i butikkerne og til at gå en lille tur, hvis der ikke er plads.

- Vi har masser af frisk luft og højt til "loftet"  - og går jo foråret i møde, siger Mette Bræmer-Jensen om mulighederne for at bruge lidt ekstra tid i midtbyen, mens man måske skal vente på at komme ind i en butik.

Annonce

Brug hele åbningstiden

- Det er også vigtigt, at kunderne bruger hele åbningstiden, siger Mette Bræmer-Jensen og peger på, at man måske kan handle på tidspunkter, hvor der ikke er så mange i byen.


Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi kan åbne nu. Men det er ærgerligt, at for eksempel vores kolleger i storcentret ikke har fået lov endnu.

Mette Bræmer-Jensen


Lige nu har butikkerne brug for, at kunderne vender tilbage. Hvis man gerne vil bytte sin julegave, så opfordrer Mette Bræmer-Jensen til, at man måske finder noget, der er lidt dyrere end dét, gaven kostede, så forretningerne får lidt omsætning ud af det. For det har de virkelig brug for efter to måneder uden kunder.

Det samme gælder for de mange steder, hvor man kan købe mad og drikkevarer to-go.

Mette Bræmer-Jensen håber på, at det snart bliver muligt også for frisører og andre medlemmer af cityforeningen, der endnu ikke kan åbne, at få gang i forretningen igen.

- Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi kan åbne nu. Men det er ærgerligt, at for eksempel vores kolleger i storcentret ikke har fået lov endnu, siger hun.

Mette Bræmer-Jensen, der er citychef i Randers, glæder sig over, at butikkerne kan åbne mandag. Arkivfoto: Jan Szwed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce