Annonce
Randers

Barn og ung i coronaens tid

Sundhedsstyrelsens grafik er i hvert fald nået ud til de 6-11-årige i Randers Kommune. Utrolig mange tegninger har nemlig virus-elementer i de velkendte blågrønne farver. Men Sigrid fra Randers Lille Skole er måske stødt ind i en særlig bidsk virus. Tegning: Sigrid
Corona-tanker fanget i en udstilling, som kan opleves i Stenmannsgade.

RANDERS: Lokale børn og unge har tegnet, fotograferet, optaget, filmet og skrevet om deres oplevelser under tiden med Corona, og det er der kommet en fin udstilling ud af, som kan opleves for enden af Stemannsgade i perioden onsdag 12. august til søndag 6. september. Alle bidrag vil blive gemt til eftertiden af Randers Stadsarkiv.

På store plancher udstilles de unge bidrag, der blandt andet vidner om ensomhed, nye hobbyer, ansvarlighed og ikke mindst om et savn til fællesskabet med venner, klassekammerater og ældre familiemedlemmer.

Børn og unge har en vigtig stemme

Baggrunden for udstillingen er en indsamling af børn og unges tanker som Randers Stadsarkiv, Randers Bibliotek, Randers Kunstmuseum og Museum Østjylland har gjort i løbet af de sidste måneder.


Man skulle nærmest tro, at de unge mennesker har siddet sammen, mens de skrev deres essays eller lavede deres podcasts. Indholdet er så ens. Og man kan få helt ondt i maven over, hvor berørte af situationen, de har været.

Anne Sophie Lykke-Poulsen, Signe Winther Brinkmann og Lisette Berg Andersen, udstillingens tilrettelæggere


De mange flotte, gennemarbejdede og ikke mindst sigende bidrag som er blevet modtaget vidner om, at særligt unge mennesker har følt sig ensomme og lidt glemt i denne ekstraordinære periode af danmarkshistorien.

Annonce

Ondt i maven

Anne Sophie Lykke-Poulsen, Signe Winther Brinkmann og Lisette Berg Andersen, der er udstillingens tilrettelæggere fortæller:

- Man skulle nærmest tro, at de unge mennesker har siddet sammen, mens de skrev deres essays eller lavede deres podcasts. Indholdet er så ens. Og man kan få helt ondt i maven over, hvor berørte af situationen, de har været.

Der er til gengæld lidt mere glæde at spore i de farverige tegninger, som børn i alderen 6-11 år har lavet.

- Her ser vi også børn, der blandt andet har cyklet meget, bagt meget og i det hele taget været meget sammen med deres familier. De har også savnet deres klassekammerater og deres sportsaktiviteter, men udtrykket er alligevel et lidt andet end hos de unge fra 9. og 10. klasse eller fra ungdomsuddannelserne.

Udstillingen ar skabt med økonomisk støtte fra Eventsekretariatet og Randers Festuge.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC går til pause foran efter straffescoring

Annonce