Annonce
Randers

Barnebarn til 100-årig forarget over kommunens 'fedterøvspolitik': En klokkeklar fejl, siger kommunen

Det var en fejl at Randers Kommune ikke betænkte Thora Madsen, da hun torsdag 28. maj fyldte 100 år. Og kommunen vil hurtigst muligt rette op på det. Foto: Morten kristoffersen
Da Morten Kristoffersens mormor torsdag fyldte 100 år, var det uden en eneste hilsen, brev, buket eller besøg fra Randers Kommune. - Det er for dårligt, når selv dronningen kan sende et brev, hvorfor kan kommunen så ikke markere min mormors store, flotte dag, spørger han. Randers Kommune kalder det en fejl, og vil hurtigst muligt rette op på fadæsen.
Annonce

Harridslev: Thora Madsen, Harridslev, fyldte 100 år i torsdags, og hun har glædet sig længe til sin store dag. Der var fyldt med gæster, der blev lukket ind i corona-regulerede grupper, hun havde selv bagt småkagerne, og der var en buket fra plejecentret og brev fra dronningen. Som det sig hør og bør, når en borger fylder 100 år.

- Men der var intet fra Randers Kommune. Hverken besøg af borgmesteren, et brev eller en buket, lyder det fra barnebarnet, Morten Kristoffersen, Helsingør.

Han kalder det fedterøvspolitik og forstår ikke, at en kommune ikke vil fejre, at borgere opnår så høj en alder som 100 år.

- Jeg kan jo se, at borgmesteren afsætter tid til møde med en fremtidsforsker. Måske skulle han beskæftige sig lidt med fortiden og hylde den i stedet for, lyder det fra Morten Kristoffersen.

Han har fuld forståelse for, hvis det er af smittehensyn i disse coronatider, at borgmesteren er tilbageholden med at møde de allerældste borgere.

- Men så kunne kommunen have sendt et brev eller en buket og forklaret situationen. Helt at lade som ingenting, er simpelthen for dårligt, siger han.

Han fortæller, at Thora Madsen havde en dejlig dag, selv uden det borgmesterlige besøg.

- Der var familie på besøg fra sjælland, Tønder og Vamdrup. Børn, børnebørn var på besøg, der var godt nok afbud fra tipoldebarnet, der havde mellemørebetændelse, men ellers var de alle der. De blev lukket ind i grupper på ti, der var sat håndsprit frem, og alt var under kontrol, siger Morten Kristoffersen, der bare måtte have sin utilfredshed ud.

- Min mormor er en meget kvik dame, der er helt frisk i pæren, hun løser kryds og tværs og sudoku, og du kan tro, at hun er bevist om, at der manglede en hilsen fra kommunen, det ville have betydet alverden, at de havde tænkt på hende på den dag, hun har set frem til i så lang tid, siger Morten Kristoffersen.

Annonce

Fejl, der vil blive rettet

Hos Randers Kommune er man meget ked af det. Det er en klokkeklar fejl, at Thora Madsen ikke blev betænkt på sin 100-års fødselsdag, siger kommunikationschef Karen Balling Radmer.

- Vi plejer at få lister over de borgere, der fylder 100 år, og så ringer vi til dem og hører, hvordan de kunne tænke sig at blive fejret. Om de vil have besøg af borgmesteren eller en udvalgsformand? Om de vil have en buket eller vin, for der er 500 kroner at gøre godt med. Her er det glippet, det er vi meget kede af. Det er megatræls, siger Karen Balling Radmer, der tilføjer at borgmesteren altså er helt uforskyldt i sagen, da han intet vidste om fødselsdagen.

Hun oplyser, at Randers Kommune straks vil rette op på fejlen. Det bliver tirsdag efter pinse, at forvaltningen vil kontakte den 100-årige for at høre, hvornår det passer hende at kommunen kigger forbi og råder bod.

- Og vi er parat til at gøre lidt ekstra ud af det, når nu vi kom for sent til fejringen af den store dag, lyder det fra kommunikationschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce