Annonce
Randers

Baroso kan ikke stoppe skepsis i SF-bagland

Selvom Danmark kan få euroforbeholdet med i finanspagt, så er der stadig skepsis i dele af SF's bagland.

Danmark bliver hverken underlagt sanktioner, straf eller andre nye forpligtigelser, hvis vi vælger at gå med i den nye europagt. Sådan lyder meldingen fra EU-kommissionsformand José Manuel Barroso.

Men det er ikke nok til endegyldigt at stoppe den skepsis over for finanspagten, som findes i dele af SF's bagland:

- Det ændrer ikke noget. Jeg har hele tiden vidst, at vi ville blive undtaget for sanktioner på grund af vores forbehold over for euroen, siger Peter Westermann, der er medlem af SF's landsledelse.

Han er blandt de tre ud af 18 medlemmer af regeringspartiets landsledelse, der i denne uge nægtede at stemme for SF formand og udenrigsminister Villy Søvndals EU-linje i spørgsmålet. Og det holder han fast ved.

Peter Westermann mener, at Danmark, uanset om der kommer sanktioner eller ej, er tvunget til at følge finanspagtens skrappe krav til den nationale økonomi.

- Hvis man tilslutter sig en aftale, forventes man at overholde den. Det vil nærmest være fejt at tilslutte sig en aftale med den begrundelse, at vi alligevel ikke bliver sanktioneret, hvis vi bryder den, siger Peter Westermann.

Han mener, at finanspagten vil være en forhindring for, at regeringen i Danmark fremover kan skabe job i krisetider ved at fremrykke eller øge de offentlige investeringer i eksempelvis veje eller nye skoler.

- Min bekymring er, at finanspagten gør det for svært at sætte gang i en økonomi, der er gået i stå. Vi har længe kritiseret den tidligere regering for at spare sig længere ned i krisen, siger Peter Westermann.

Medlem af landsledelsen Poul Overlund-Sørensen stemte også imod Villy Søvndals linje. Han kalder imidlertid Barosos udmelding for vigtige skridt i den rigtige retning, men mener det er for tidligt at tage endelig stilling:

- At vi på forhånd har fået skrevet sanktionsmulighederne ud åbner op for, at de europæiske lande kan have en forskelligartet politik. Men det er for tidligt at vurdere, hvor meget af de bureaukratiske greb om dansk finanspolitik, der fortsat er tilbage, siger Poul Overlund-Sørensen.

/ritzau/

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce