Annonce
Sport

Basketligaen udvides og opdeles i to niveauer

Horsens IC er et af de fem hold, der allerede er sikker på en plads i slutspillet i næste sæson. Scanpix/Bo Amstrup

Basketligaen bliver niveauopdelt i næste sæson. Det skal give flere jævnbyrdige kampe.

Randers: Når Danmarks bedste basketballrække begynder i næste sæson, bliver det med en ny struktur, hvor de fem formodede bedste hold skal igennem et helt grundspil uden noget på spil.

Ligaen udvides nemlig fra otte til ti hold, og holdene deles op i to niveauer - en A- og en B-række.

De fem hold i A-rækken er alle sikre på at kvalificere sig til mesterskabet, hvor holdene får selskab og modstand af de bedste fra B-rækken. Det skriver Basketligaen på sin hjemmeside.

A-rækken kommer til at bestå af de nykårede danmarksmestre fra Bakken Bears samt Horsens IC, Randers Cimbria, Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits.

B-rækken består af Hørsholm 79'ers, Copenhagen Wolfpack, Stevnsgade, Værløse BBK og EBAA.

De fem hold i A-rækken mødes indbyrdes fire gange, og de møder desuden holdene i B-rækken to gange hver. Det giver i alt 26 kampe per hold i grundspillet, hvilket er fem mere end i den netop afsluttede sæson.

Formanden for Basketligaen, Lennart Jensen, håber, at den nye struktur ud over øget jævnbyrdighed i kampene vil brede elitebasketball endnu mere ud i Danmark.

- Vi har prøvet at imødekomme både de etablerede klubber og samtidig give "nye" elitehold en chance for at være med på højeste niveau.

- En del af konceptet er også, at de etablerede hold vil give råd og vejledning til B-holdene.

- Vi lever efter den grundtanke, at vi på banen konkurrerer mod hinanden, mens vi udenfor stregerne forsøger at hjælpe hinanden, siger Lennart Jensen.

Målet er, at ligaen i 2020 tæller mindst 12 hold.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Brødebetynget dødsbilist i retten: Dårlig økonomi og problemer i familien førte til druk

Favrskov

Ny direktør i Favrskov

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce