Annonce
Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Ti beboere og tre medarbejdere på Marie Magdalene er smittet med corona. Arkivfoto: Henrik Ask
Antallet af smittede på 'Marie Magdalene'-institutionen i Syddjurs vokser.
Annonce

SYDDJURS: Bofællesskabet Marie Magdalene, der er målrettet borgere med psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse, er hårdt ramt af coronaen.

Onsdag i sidste uge blev en nær pårørende til en beboer testet positiv, og da den pågældende beboer samtidig udviste symptomer, blev det besluttet at isolere og sætte massivt ind med testning på institutionen, der har hjemme i Ryomgård.

Allerede fredag meldte Syddjurs Kommune ud, at der var to smittede beboere på Marie Magdalene og siden er tallet kun steget. Mandag lyder meldingen fra kommunen, at det nu er konstateret, at ti beboere og tre medarbejdere er smittet på institutionen.


Smitteudbruddet på Marie Magdalene er en påmindelse om at smitten er tæt på og kan ramme de svageste af vores borgere hårdt.

Ole Bollesen (S), borgmester i Syddjurs Kommune


Der er nu indledt smitteopsporing og isolering af de nye smittede.

- Smitteudbruddet på Marie Magdalene er en påmindelse om at smitten er tæt på og kan ramme de svageste af vores borgere hårdt. Mange af beboerne på stedet har brug for hjælp og omsorg døgnet rundt, og vi gør vores yderste for sikre deres tryghed. Vi har heldigvis et godt samarbejde mellem personalet på stedet, vores lokale sundhedsberedskab, regionen og Styrelsen for patientsikkerhed. Sammen gør vi vores bedst for at begrænse smitten og sikre de smittede gode vilkår. Det er væsentligt, at vi får testet alle på stedet så hurtigt som muligt, og jeg er glad for, at der i morgen vil ankomme en testbil til dette, forklarede borgmester Ole Bollesen (S) fredag i en pressemeddelelse fra Syddjurs Kommune.

Annonce

Milde symptomer

Efter aftale med regionen og Styrelsen for patientsikkerhed var en testbil forbi i går søndag, for at teste alle 46 beboere på Marie Magdalene og de 12 beboere i den tilknyttede institution Gransvinget.

Alle medarbejdere, som har været i nær kontakt med de smittede beboere eller medarbejdere, er sendt hjem til isolering og test.

De smittede beboere har indtil videre milde symptomer, men deres helbredstilstand følges nøje og personalet stræber efter at sikre en tryg hverdag under isolering.

Marie Magdalene

Institutionen er et bosted for borgere med psykiske og fysiske funktionsnedsætteler i et bredt spænd. Flere af beboerne har behov for pleje og omsorg døgnet rundt.

Marie Magdelene har 46 beboere fordelt på seks bofællesskaber. På Marie Magdelene tilbydes også en række aktivitetstilbud for målgruppen.

En beboer fra det tilknyttede bofællesskab Gransvinget i Ebeltoft har benyttet aktivitetstilbud på Marie Magdelene. Disse beboere er derfor inkluderet i smitteopsporing og isloering. På Gransvinget er der 12 beboere. Den tilkaldte testbil vil også teste beboerne der.

De daglige aktivitetstilbud på stedet er ud fra et forsigtighedsprincip fortsat lukket ned og der kan ikke tages imod besøgende på stedet. Der er desuden lukket for adgang til det udendørs fitness-område og fodboldgolf, som findes på institutionens område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Randers

Dagens lokale coronatal: Faldende smittetryk i alle fem kommuner

Annonce