Annonce
Østjylland

Beboere på plejecenter i Ebeltoft er smittet med corona

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
To beboere ved plejecenter Søhusparken i Ebeltoft er smittet med coronavirus. De har milde symptomer og er i bedring. Plejecenteret følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og lader bestemte medarbejdere stå for plejen af de to beboere for at kunne undgå en videre spredning.

SYDDJURS: Nu har coronavirussen ramt plejecenter Søhusparken i Ebeltoft, hvor to beboere er konstaterede smittede med den frygtede sygdom. De har heldigvis milde symptomer og er i bedring, kan plejecentret oplyse via deres Facebook:

"Vi har desværre i går fået konstateret, at to beboere på plejecenter Søhusparken i Ebeltoft er smittet med Covid-19 virus. De to har milde symptomer og ser ud til at være i bedring.

Pårørende til de to smittede beboere er blevet orienteret og ligeledes er de øvrige beboere i det hus, hvor de bor, orienteret. Pårørende med tilknytning til huset er alle informeret via telefon.

For at mindske risikoen for spredning varetages plejen hos de smittede beboere hele døgnet af udvalgte medarbejdere. Disse medarbejdere har ikke berøring med andre beboere. Der er naturligvis stor opmærksomhed på om andre beboere og ligeledes personalet frembryder symptomer.

Retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen – Styrelsen fra patientsikkerhed følges og der er hele tiden tæt kontakt til kommunens Sundhedsberedskab." Borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen, udtaler følgende i en pressemeddelelse: - Jeg er ked af at høre, at to af vore beboere på et plejecenter er smittede. Heldigvis har de indtil videre lette symptomer. Vores personale følger situationen tæt, og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at smitte ikke spredes. Mine tanker går til de pårørende, som naturligvis har det svært i en situation, hvor deres nære er i karantæne.

OPDATERES: Avisen har onsdag 1. april forgæves prøvet at få en udtalelse fra Søhusparken samt Sundhed og Omsorg i Syddjurs Kommune. Artiklen vil blive opdateret med flere informationer, så snart de modtages.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce