Annonce
Randers

Beboerforening i opråb til kommunen: Drop højhusplanerne i Tøjhushaven

På denne grund ønsker en bygherre at opføre et højhus på syv etager. På generalforsamlingen i Tøjhushavens Venner søndag blev det besluttet at protestere mod planerne. Højhuset vil ikke passe ind, men blive en barriere mellem kvarteret og resten af byen, mener beboerforeningen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Søndag mødte indbyggerne i Tøjhushave-kvarteret talstærkt op, da beboerforeningen Tøjhushavens Venner holdt generalforsamling. Her blev planerne om et højhus i udkanten af kvarteret drøftet, og bestyrelsen sender nu en kommentar om projektet til Randers Kommune. Foreningen ønsker ikke et højhus på stedet, hvor der i øjeblikket er en frikirke.

Randers: 82 var mødt op, da Tøjhushavens Venner søndag holdt generalforsamling i i kvarterets kulturhus, Remisen. Det er mere end dobbelt så mange som normalt, men der var en helt bestemt årsag til, at så mange deltog i mødet.

Nemlig planerne om opførelsen af et højhus på syv etager på Niels Brocks Gade, som beboerne mener vil ødelægge kvarterets harmoni og stemning totalt.

Efter mødet har bestyrelsen for beboerforeningen Tøjhushavens Venner skrevet et brev til Randers Kommune som kommentar til den fordebat om højhusprojektet, der sluttede 16. april.

- Projektet med højhuset indebærer en bebyggelsesprocent på 225. Vi håber blandt andet, at kommunen vil holde fast i den nuværende bebyggelsesprocent for grunden, der er på 100. Men vi er oppe imod store økonomiske interesser, siger formanden for bebeboerforeningen, Birger Christensen. Han henviser til, at jo flere kvadratmeter, der kan bygges på grunden, des bedre er indtjeningen for bygherren.

Der må meget gerne bygges nye boliger på grunden, men ikke i syv etager, lyder det fra foreningen.

Højhus i Niels Brocks Gade

Det er ejendomsselskabet Dampmøllen A/S i Aalborg, der står bag planerne om nybyggeri på Niels Brocks Gade, hvor der i dag er frikirke i de tidligere erhvervsbygninger.

Rubow Arkitekter har slået stregerne til et boligkompleks med to bygninger, der bliver op til syv etager højt. Her skal der bygges 47 boliger.

Den eksisterende kælderetage skal være parkeringskælder.

47 lejligheder i nybyggeri

I brevet til kommunen peger beboerforeningen blandt andet på, at et nybyggeri på grunden bør spille sammen med kvarteret, og ikke blive en barriere mellem Tøjhushaven og den øvrige by, der slet ikke passer til omgivelserne.

Bestyrelsen har blandt andet kigget på de beslutninger der tidligere er truffet i Randers Kommune om nye byggeprojekter.

I brevet henvises der blandt andet til en beslutning, der blev truffet i miljø- og teknikudvalget 9. november 2017: "Når der bygges boliger, er det vigtigt, at man har øje for det sted, man bygger. Der skal tages udgangspunkt i omgivelsernes karakter og potentiale. Der kan samtidig ligge historier indlejret i byer og landskaber, som er vigtige fortællinger at få med i den fremtidige udvikling."

Bygherren er ejendomsselskabet Dampmøllen A/S i Aalborg, der vil opføre to bygninger på grunden på mellem fem og syv etager. Her skal være 47 lejligheder, blandt andet 15 mindre boliger rettet mod unge. I kælderen skal der være parkering.

Politikerne i Randers skal nu tage stilling til, om der skal laves en lokalplan, der baner vej for byggeriet.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Agesen fra Gråkjær Arena: Gode hold vinder også på dage under niveau

Annonce