Annonce
Debat

Beboerlisten og Velfærdslisten fejler

”Rapport slår fast. Huset Nyvang havde fra starten ikke en chance. For få midler. Personale, der ikke var uddannet til opgaven. Fra starten havde det stort anlagte demensplejehjem Huset Nyvang ikke en chance”. Det stod skrevet på forsiden af Randers Amtsavis, torsdag 18. marts.

Citatet fra Randers Amtsavis er hentet fra den rapport, som konsulentfirmaet Implement fremlagde for Randers Byråd dagen forinden.

Allerede før ældreundersøgelsens afrapportering tog Randers Byråd vigtige skridt for Huset Nyvang for at rette op på tingenes tilstand. Ældreundersøgelsen konkluderer, at det var rigtigt set; sandheden er, at det er cirka tre år for sent - jf. Randers Amtsavis' forsidekommentar.

Allerede 27. januar i år vedtog Randers Byråd en handleplan for Huset Nyvang. Dagen efter kunne følgende læses på forsiden af Randers Amtsavis: ”På et ekstraordinært møde onsdag har et næsten enigt byråd besluttet at iværksætte en række initiativer, der skal sikre beboerne på Huset Nyvang en god og værdig ældrepleje”.

I Implements rapport læses, at pilen for Huset Nyvang peger op ad, men i tiden fremover skal fokus fastholdes.

Interessant er det, at selv om Implement ser udfordringer på Huset Nyvang, så er plejecentrets ledelse ikke skurken. Slet ikke.

I rapporten læses Implements vurdering om ledelsen, citat:

"... at ledelsen på Huset Nyvang har løftet sin ledelsesmæssige tilsynsopgave i forhold til at sikre at beboerne på Huset Nyvang får den pleje og omsorg, der er behov for, og at hjælpen leveres på en værdig måde".

"... at ledelsen tidligt gjorde opmærksom på, at opgaven er en større og omfattende genopretningsproces, som forudsætter løft af ledelse, drift, struktur og kompetencer på Huset Nyvang” citat slut.

Implements vurdering er, som Amtsavisen skrev på forsiden 18. marts, at den nuværende ledelse ikke havde en chance; ledelsesteamet på Huset Nyvang var ekstremt udfordret, og var det ikke for dem, ville det formodentligt have set værre ud.

Godt, at et næsten enigt byråd valgte at vise Huset Nyvangs ledelse tillid, da handleplanen blev vedtaget i januar. Den del ville Beboerlisten og Velfærdslisten ikke være med til. De ville af med ledelsen. I dag ved vi, at listerne fejlede.

Byrådet må nu arbejde videre med givne anbefalinger fra Implement med hensyn til Huset Nyvang. Det bliver et langt, sejt men vigtigt træk.


Godt, at et næsten enigt byråd valgte at vise Huset Nyvangs ledelse tillid, da handleplanen blev vedtaget i januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce