Annonce
Randers

Bobler og pindemadder: Beboerne på Rosenvænget får egen bar

Leif Kragh Thomsen var en af grundene til, at ældrecentret Rosenvænget fredag indviede sin nye bar: Da han flyttede ind, var han ikke rigtigt mobil og savnede sit hjemlige værtshus Trekanten i Dronningborg. Foto: Annelene Petersen
Ældrecentret Rosenvænget skænkede fredag formiddag op til indvielsen af sin spritnye Liljen's Bar

RANDERS: Den nyindrettede bar på Rosenvænget var fyldt til op over bristepunktet, da de første glas bobler fredag formiddag blev hældt i glassene. Mellem 30 og 40 mennesker klemte sig sammen på det relativt lille område foran en klassisk bardisk med høje barstole, en bagvæg med de rigtige spiritus- og ølreklamer - og en betryggende samling flasker og en bardisk, der var dækket op med både Asti-sprudel og alkoholfri cider og en iskøler til de åbnede flasker. Party-sugerør. Pindemadder. Og saltstænger.

I selve lokalet foran bardisken er et rundt bord placeret rundt om en stolpe.

- Mange af beboerne bruger kørestol og vil ikke kunne sidde på de høje barstole. Derfor har vi savet et gammelt bord i stykker og genopbygget det rundt om stolpen, fortæller Rosenvængets leder Inger Bjerre.

Ved indvielsen af baren bød hun velkommen til de mange gæster, men allerede under hendes velkomst kneb det ind i mellem med at overdøve den klassiske værtshus-mumlen, der fra første tår fyldte lokalet.

- Vi indvier vores nye Liljen's Bar som en rigtig fredags-bar. Her er drinks til alle, og jeg lover, at vi ikke løber tør, sagde hun.

Historien bag baren er, at Rosenvænget midt på efteråret skulle have skiftet et gulv på et areal, der i virkeligheden ikke blev brugt til noget. Derfor efterlyste Inger Bjerre gode ideer, og da en medarbejder straks kunne byde ind med en brugt bardisk og tre høje barstole, var det faktisk allerede besluttet, hvad arealet fremover skulle bruges til.

Herefter handlede det for personalet om at skaffe alle de øvrige bar-effekter til huse. Fra egne gemmer, fra venner og familie og via Facebook fra helt ukendte donorer.

- Og det lykkedes i sådan en grad, at den bar, vi åbner i dag, faktisk ikke har kostet Rosenvænget en krone, fortæller Inger Bjerre.

- Vi har købt en jukeboks, som jo er et must, to lyskæder og en smule mere. Til gengæld har vi kunnet sælge de gamle møbler, vi har kasseret. Det eneste, vi virkelig mangler i dag, er et dartspil. Det har vi ikke lige kunnet finde, men hvis nogen har skive og pile i overskud, er vi stadig meget interesserede.

Annonce
- Vi indvier vores nye Liljen's Bar som en rigtig fredags-bar. Her er drinks til alle, og jeg lover, at vi ikke løber tør.

Inger Bjerre, leder af Rosenvænget

På bar med kakaomælk

Liljen's Bar er udelukkende for Rosenvængets beboere og altså ikke åben for gæster udefra, understreger Inger Bjerre.

Med i beslutningen er også hensynet til 77-årige Leif Kragh Thomsen, som for nogle måneder siden flyttede ind på Rosenvænget. Han var vant til at have sin gang på værtshuset Trekanten i Dronningborg, men kunne ikke længere transportere sig selv.

- Jeg drikker slet ikke alkohol på grund af min medicin. Men man kan fint sidde på et værtshus og hygge sig med en kakaomælk, siger han.

Liljen's Bar vil fra starten kunne servere vodka, Bailey's, snaps, flyversjusser, og vand - og kakaomælk.

- Men er der andre ønsker, skal vi nok se, om vi kan opfylde dem.

Der vil ikke være nogen kontanter at holde styr på.

- Vi serverer ind imellem øl, vin, vand og spiritus for vores beboere, og drikkevarerne kan lige så godt nydes i baren som andre steder, siger Inger Bjerre.

- Også fordi en del af vores beboere i en eller anden grad er demente og ikke helt kan håndtere pengene.

Så snart Inger Bjerre var færdig med at byde velkommen, flød musikken igen fra den lille jukeboks. Og lokkede med det samme til dans til Bamses Venner.

Centerleder Inger Bjerre bød velkommen til Liljen's Bar på Rosenvænget - omgivet af klassisk værtshussummen. Bag hende Jørn Bjerre, der på åbningsdagen havde taget plads bag bardisken. Foto: Annelene Petersen
Der var både Asti-bobler og alkoholfri cider til gæsterne, da Liljen's Bar blev indviet på Rosenvænget. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce