Annonce
Randers

Bedekjortel-sag blusset op igen: Nyt opslag om islam-undervisning får Frank Nørgaard op i det røde felt

Frank Nørgaards udfald mod Nørrevangsskolen førte blandt andet til en demonstration, arrangeret af Randers mod Racisme, forud for sidste byrådsmøde. Arkivfoto: Annelene Petersen
Sagen om undervisning i islam i de randrusianske folkeskoler er igen blusset op, efter at en lærer fra Rismølleskolen har lagt et opslag op med undevisning i den islamske trosbekendelse under hashtagget #fårdetkonsekvenser?
Annonce

Randers: Da Frank Nørgaard (DF) for nogle uger siden angreb Nørrevangsskolen for at lægge et opslag op af en muslimsk dreng i bedekjortel i forbindelse med undervisningen i kristendomskundskab, udløste det en lavine af debat. Det førte til demonstrationer, møder mellem de uenige parter fra skoleverdenen og det politiske liv, og det blev bragt op sidste byrådsmøde.

Nu er sagen blusset op igen. Eller i hvert fald en direkte aflægger af den.

Jannie Zaikowska, der er lærer på Rismølleskolen, har undervist sin 6. klasse i, hvordan man skriver den muslimske trobeskendelse på arabisk - og postet et billede af det på facebook under hashtagget #fårdetkonsekvenser? En hashtag, der taler direkte til Frank Nørgaards kommentar på Nørrevangsskolens opslag.

Frank Nørgaard opfatter da også opslaget som en direkte provokation og har delt opslaget på sin facebook-profil med en kommentar om, at det er endnu en sag, hvor lærere forsøger at pådutte eleverne deres politiske ståsted og farve undervisningsmiljøet, med henvisning til, at Jannie Zaikowski stillede op til kommunalvalget i 2017 for Socialistisk Folkeparti.

Frank Nørgaards opslag har delt vandene og affødt mange kommentarer. Flere mener, at den pågældende lærer bør fyres, andre mener, at det er en storm i et glas vand, og at Frank Nørgaard skal ties ihjel, men der er også mere alvorlige kommentarer, der har form af trusler.

Opdateres...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce