Annonce
Debat

Bedrøvelig strid om fremtidens fodboldbaner

fodboldbaner harridslev albæk menighedsråd boldbaner randers kommune salg af kirkens jord kridte banen op nex

Mon ikke der er nogen - politikerne i byrådets landdistriktsudvalg eksempelvis - der kan hjælpe borgerne i de nedre byer og Harridslev ud af den ulykkelige situation, som den aktuelle strid om placering af områdets idrætsanlæg har bragt dem i? Det vil være godt for alle, hvis nogen kan hjælpe parterne op af skyttegravene og ind i et konstruktivt samarbejde om en fælles og fremadrettet løsning på en strid, der øjensynligt har fået lov at eksistere alt for længe og vokse sig alt for stor.

Den foreløbige afslutning på striden - altså de nedre byers smækken med døren i Landsbyklyngen Kronjylland - må ikke blive den endegyldige afslutning. Det vil efterlade alle i Vestrup, Albæk og Østrup samt Harridslev som stortabere - ikke blot i spillet om placeringen af fremtidens fodboldbaner i landsbyerne på fjordens nordbred men også i samspillet mellem fire nabobyer, der bør have større glæde af hinanden, end de har i øjeblikket.

Hvis de nedre byers fornærmede - eller frustrerede - afmarch fra samarbejdet i landsbyklyngen betyder, at byerne ikke længere deltager i debatten om deres egen fremtid, risikerer de nemt, at det ikke blot er deres fodboldbaner, der forsvinder, men også deres indre styrke som lokalsamfund i flere andre sammenhænge. Det er livsfarligt at opgive og kaste håndklædet i ringen. Selv når man føler, at det ikke nytter noget at fortsætte, at kampen er uretfærdig, at styrkeforholdet er ulige.

Det er afgørende vigtigt for fremtiden i alle fire nabobyer, at Harridslev ikke får områdets fodboldbaner alene af den grund, at de andre gav op undervejs og i utide. Det vil skabe en splittelse byerne imellem, som man vil minde hinanden om generation efter generation, og det vil være destruktivt hver eneste gang, byerne med fordel kunne stå sammen om hvad som helst. Og der er mere end rigeligt at stå sammen om, når man bor i en hvilken som helst landsby i Kronjylland og resten af verden.

Vores landsbyer bør ikke være hinandens modspillere. De bør være hinandens medspillere. Vores landsbyer har mere end rigelig konkurrence i kampen mod de stadig større storbyer, Randers eksempelvis. De behøver ikke at konkurrere mod hinanden. De bør - helt i landsbyklyngens ånd - samarbejde og styrke hinanden. De bør hjælpe hinanden med at skabe bedre rammer om den lokale idræt og den lokale kultur. De bør hjælpe hinanden med at øge opbakningen bag lokale arrangementer.

Tankerne bag klyngen, der samler 13 nørhaldske landsbyer, er de helt rigtige, og det er derfor bedrøveligt, at klyngen får den start, som den får med striden om den fremtidige placering af fodboldbanerne i de nedre byer og Harridslev. Det er bedrøveligt, at de små i øjeblikket føler sig mast, og det er bedrøveligt, at den store ikke kan finde mere at komme de små i møde med.

Det må være muligt at lande en løsning for fremtiden, som alle bliver glade for. Hvis nu alle viser storsind - store som små.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce