Annonce
Randers

Bedre forhold på vej: Flere uddannede pædagoger til Randers Kommune

Flere uddannede pædagoger til Randers Kommune. Pressefoto
Et hold pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter fra en række dagtilbud i Randers Kommune er netop gået i gang med at uddanne sig til meritpædagog. Det sker som en indsats for at sikre flere uddannede pædagoger i dagtilbuddene.

RANDERS: 24 pædagogmedhjælpere og -assistenter i Randers Kommune er netop gået i gang med uddannelsen til meritpædagog. Uddannelsesforløbet er et samarbejde mellem Randers Kommune, VIA University College og FOA og strækker sig i alt over tre år.

- Uddannelsesforløbet betyder, at vi kan få endnu flere uddannede pædagoger ud i vores dagtilbud. Det er både med til at højne kvaliteten i det pædagogiske arbejde og sikre, at vi kan indfri kravet om minimumsnormeringer og samtidig højne uddannelsesgraden blandt personalet. Og så er forløbet samtidig en unik mulighed for at udnytte potentialet i noget af alt den gode arbejdskraft, vi allerede har i vores dagtilbud her i Randers Kommune, siger Lars Lynghøj, dagtilbudschef i Randers Kommune.

Forløbet er en del af Randers Kommunes budgetaftale for 2021-2024, hvor der er afsat en million pr. år over fire år til et kompetenceløft af dagtilbudsområdet med fokus på at sikre minimumsnormeringen og øge uddannelsesgraden blandt personalet. De studerende skal derfor ikke selv finansiere forløbet.

Annonce

Nathalia Strømberg har arbejdet som pædagogmedhjælper i Børnehuset Jennumparken siden 2012 og er en af de 24 pædagogmedhjælpere og -assistenter, der har fået tilbudt plads på merituddannelsen.

- Tilbuddet kom som en virkelig positiv overraskelse. Jeg har altid gerne villet læse til pædagog, men så fik jeg to børn og et hus, og pludselig var det ikke så nemt at omstille sig til SU igen. Jeg er simpelthen så klar til at suge en masse viden til mig og få koblet teori på alt det, jeg i forvejen går og gør. Jeg ved, at det kommer til at gøre mig endnu skarpere i de refleksioner, jeg har i mit arbejde, fortæller Nathalia Strømberg.

Ansættelsen af de nye pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter sker i et tæt samarbejde mellem jobcentret og Børn og Skole i Randers Kommune og er en del af en såkaldt jobrotationsordning. En ordning, hvor dagtilbuddene får tilskud til at ansætte en vikar, imens deres eget personale er på uddannelse.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce